18 Haziran 2011 Cumartesi

YOĞURT SALATASI BALKAN USÜLÜ ''SNEJANKA''

      Tüm yemeklerin yanına yakışan,yapımı çok kolay Bulgaristan Mutfağına ait bir tarif paylaşmak istiyorum.Benim çok sevdiğim bir meze çeşidi olan Snejanka;soğuk meze olarak davet sofralarınızda misafirlerinize sunabileceğiniz nefis bir lezzettir.Lezzet sırrı ise tekrar keseye koyulup 1-2 saat bekletilerek iyice peynir kıvamına gelen yoğurt ile hazırlanmasıdır.
     

NOT: Bulgaristan'da özellikle yılbaşı gecesi yaptığımız bu mezeyi,yine her yılbaşında soframızda eksik etmeden servis ediyoruz.

 

 Malzemeler:

Yarım kg süzme yoğurt
Salatalık Turşusu
4 diş sarımsak
Tuz
Siyah Zeytin

 Not: Damak zevkine göre karışıma ceviz ve dereotu ilave edilebilir.

Yapılışı:

    Salatalık turşularını küp küp doğruyoruz. Süzme yoğurdu bir keseye döküp bir kaç saat daha süzülmesini bekliyoruz. Peynir kıvamına geldikten sonra salatalıklara ekliyoruz. Dövülmüş sarımsağı da ekleyip iyice karıştırıyoruz. Buzdolabında bir saat beklettikten sonra siyah zeytinle süsleyip servis ediyoruz.



15 Haziran 2011 Çarşamba

KABAKLI MEZE

   Yaz mevsiminde benim gibi ağır ve yağlı yemekler yerine salata ve mezelerden yanaysanız, Kabaklı Havuçlu Meze soğuk başlangıç yemeği olarak sunulduğu gibi bir et yemeğinin yanında da ikram edilebilir.Ve yahut öğleden sonra oturmalarında,arkadaş toplantılarında,altın günlerinde...


   Sevgili anneciğimin yemek davetine yaraşır bu meze ile bende renk kattığımı düşünüyorum.

Malzemeler:

4 adet haşlanmış patates
2 adet kabak 
3 adet havuç
4 diş sarımsak 
1-2 su bardağı yoğurt(kıvamına göre) 
Zeytinyağı 
Tuz

Yapılışı: 

  Öncelikle patatesleri haşlıyoruz.Bir yanda kabakları rendenin iri tarafıyla rendeleyip orta ateşte zeytinyağıyla pembeleşene kadar kavuruyoruz.Haşlanan patatesleri derin bir kaba alıp rendeliyoruz.Üzerine kavrulan kabakları ekliyoruz.En son dövülmüş sarımsak ve yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz.1 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra üzerine rendeleyip kavurduğumuz havuçları serpiştirerek servis ediyoruz.

TAVUKLU KUSKUS SALATASI

    Çok uzun zamandır yapmayı planladığım fakat zahmetli olduğunu düşündüğümden ertelediğim ancak yaptığımda neden daha önce yapmamışım dediğim bu lezzet inanın hem hafif hem doyurucu hemde sunum olarak çok şık.


''03.06.2011'' canım yeğenimin 1.yaş günü için hazırladığım davet sofralarına yakışır Tavuklu Kuskus Salata'sını mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.


Malzemeler:
  • 1 paket kuskus makarna
  • Yarım kg tavukgöğsü
  • Salatalık turşusu
  • 1 kutu bezelye
  • Tuz
  • Dereotu, maydanoz,ceviz
Sos için :
  • Mayonez
  • Yoğurt
Yapılışı:

* Kuskus makarnayı haşlayıp, süzüyoruz.
* Tavukgöğsünü de ayrı bir tencerede içine biraz tuz atarak haşlıyoruz. Haşlanan tavuğu küçük küçük didikliyoruz.
* Haşlanan kuskusu, tavuğu, küçük küçük doğradığınız salatalık turşusunu, bezelyeyi, kıyılmış maydanoz ve dereotunu biraz tuz ekleyerek birbirine karıştırıyoruz.
* Ayrı bir yerde yoğurt ve bir miktar mayonezi birbirine karıştırıp hazırladığımız karışıma ekliyoruz.
* Üzerine dereotu, maydanoz varsa ceviz ile süsleyip soğuk servis ediyoruz.

Doğum günümüzden kareler;
    Halasının bir tanesi o...                                      
İyiki doğmuşsun sarı paşam...

YAZ GELDİ....

      
          Uzun bir aradan sonra yeniden merhaba;)

    Blogların kapatılması uzun bir süre yazmama engel olduysa da üşengeçliğime yenilip üçaydır yazmadığımı farkettim.Tabi ki bu süre zarfında yayınlamam gereken tarifler birikti,birikti....Üşengeçliğimi bir kenara atmamım zamanı geldi artık.Yarın yazarım,diğer gün yaparım derken günler geçiyor ve hiç birşey yapmadığımı farkediyorum.Ertelemelerime son vererek yaza yakışır hafif lezzetlerle yeniden merhaba diyorum..