Bahara hazırlık yaparken şakır şakır yağmurlu bir gün ile açtık gözümüzü.Hava durumuna bir göz attım ki o da ne yarın karla karışık yağmur ve 2 gün boyunca eksi derece olucakmış:((( Oy oy donacağız yine.Ben sevmiyorum kışı açık ve net yaz mevsimini seviyorum.Kendimi bu hafta etekler ve elbiseler için çok hazırlamıştım.Malesef ki önümüzdeki haftalara sarkacak.Neyse canım....Önümüzdeki haftada bir kaç kg daha vermiş olurum inşallah:)))Sevgili Dukan amcamızla 3 haftada 3 kg verdim ama beni gören arkadaşlarım daha çok vermişsin diyorlar nasıl mutluyum anlatamam :))))))))Olmayan pantolanlarıma girmek,dar elbiselerimi cesurca giymek moralimde tavan yaptı.Seviyorum seni Dukan Amca (Sevgili sunacığım ile taktık bu ismi) :)))
Mesai bitimine 1 saat kala en hızlısından yazımı yazayım istedim.Yoğun bir günün ardından yazarak stresimi atıyorum.Arşivimdeki çok sevdiğim zeytinyağlı yaprak sarma tarifimi Gelibolu17′nin hazırladığı “Çay,Kahve Bahane” etkinliğine 24 ŞUBAT-9 MART tarihleri arasında http://elifindefterinden.com ve 72.HAFTA. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİ http://www.porselendemlik.com/ tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati etkinliğini 02 Şubat 2012-2 Mart 2012 TARİHLERİ ARASINDA www.guloannemutfakta.blogspot.com 'a gönderiyorum.Ev sahibeleri gülo anneye ve sevgili elif'e kolaylıklar diliyorum.Sevgilerimle;))
Malzemeler:
- 1 kg tuzlu üzüm yaprağı
- 2 su bardağı pirinç
- 2 orta boy soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1'er tatlı kaşığı nane
- Karabiber, pul biber
- 5-6 dal maydanoz
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 adet domates
- 1 su bardağı su
- 1 limon
Yapılışı:
Tencereye yağın yarısını koyarak doğramış olduğunuz soğanları kavurun. Baharatları da ekleyerek yıkanmış olan pirinci de ilave edin. Kabukları soyulup küp doğradığınız domatesleri de ilave edin.1 su bardağı suya da ekleyip bir süre pişirmeye bırakın. Küçük küçük doğradığınız maydanozu da ilave ederek yaprağın tuzuna göre tuzunu ayarlayın. Yaprak iyice yıkandıktan sonra bile tuzlu ise iç malzemesine daha az tuz ekleyin. Yaprakları düz bir yere sererek içerisine çok fazla olmayacak şekilde örneğin bir kalem kalınlığında iç malzemesini koyun. Ve yanlarını kapatarak sigara böreği gibi sarın. Sardığınız dolmaları tencereye düzenli bir şekilde dizin üzerine kalan zeytinyağını gezdirin. Ekşi olmasını isterseniz 1 adet limonu dilimleyerek sarmaların üzerine koyun.Sarmaların üzerine gelecek kadar su ilave edin ve bir tabak kapatın.Kaynadıktan sonra kısık ateşte sık sık suyunu kontrol ederek pişirin.
AFİYET OLSUN.
AFİYET OLSUN.