20 Haziran 2012 Çarşamba
ÇITIR MİLFÖY
Arkadaş günüm için hazırladığım bu pratik bir o kadar da lezzetli böreklerin tadına doyamayacaksınız.Çat kapı gelen misafirleriniz için kolayca hazırlayabileceğiniz kurtarıcı bir tarif;))
Malzemeler:
- 1 paket milföy
- 250 gr. lor peyniri
- 2 domates
- Dilimlenmiş siyah zeytin
- 1 yumurta sarısı
- Tuz,kara biber,pul biber
- Çörek otu
- Susam
Yapılışı:
Domateslerimizin kabukları soyup minik minik doğruyoruz.Lor peynir,domates,zeytin ve baharatları derin bir kapta iyice harmanlıyoruz.Milföylerin her hangi bir kenarına karışımdan koyup rulo yapıyoruz.Daha sonra bıçakla 4 eşit parçaya bölüp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susam serpiyoruz.Önceden ısıttığımız fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
15 Haziran 2012 Cuma
KARAMELLİ SÜTLAÇ
Canım anneannem taaa 15 saatlik yoldan doğal süt ve yumurta göndermiş yine sağ olsun.Memlekete giden olunca mutlaka az da olsa bir şeyler gönderiyor.Geçen hafta babam 1 haftalığına gidince erzakların maşallahı vardı yine süt,yumurta,çökelek,ceviz v.s.Rabbim başımızdan eksik etmesin dedem ve anneannemin gönül zenginliğini kimseyle değişmem.
Bu defa sütüm 2,5 litre değil,5 litreydi.Kaynattım ve düşündüm böyle lezzetli bir süt ile ne yapsam acaba?Yarısı ile eşimin en sevdiği tatlı Krem Karamel'i yaptım.Kalanın bir kısmı ile yoğurt 1 litresi ile sütlaç yapmaya karar verdim.Dün akşam sütlacımı pişirdim üzerine birde cevizli karamel sosu yaptım ki Allah diyorum.Nefis oldu.Buzdolabında soğumaktalar inşallah akşam misafirlerime ikram edeceğim.
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
Üzeri İçin:
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı ceviz
Yapılışı:
Pirinci yıkayıp haşlıyoruz.Ayrı bir tencereye sütü,şekeri ve vanilyayı ilave ediyoruz.Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz.Kıvamını bağlamak için nişastayı suyla karıştırarak tencereye ilave edip karıştırıyoruz.En son haşlanan pirinçleri de ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.Pişen sütlacımızı kaselere paylaştırıyoruz.Diğer yanda şekeri eritiyoruz.Karamelleştikten sonra cevizi ekleyip ocaktan alıyoruz.Soğuyan sütlaçlarımızın üzerine paylaştırıp tekrar soğumaya bırakıyoruz.
Afiyet Olsun.
Bu defa sütüm 2,5 litre değil,5 litreydi.Kaynattım ve düşündüm böyle lezzetli bir süt ile ne yapsam acaba?Yarısı ile eşimin en sevdiği tatlı Krem Karamel'i yaptım.Kalanın bir kısmı ile yoğurt 1 litresi ile sütlaç yapmaya karar verdim.Dün akşam sütlacımı pişirdim üzerine birde cevizli karamel sosu yaptım ki Allah diyorum.Nefis oldu.Buzdolabında soğumaktalar inşallah akşam misafirlerime ikram edeceğim.
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
Üzeri İçin:
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı ceviz
Yapılışı:
Pirinci yıkayıp haşlıyoruz.Ayrı bir tencereye sütü,şekeri ve vanilyayı ilave ediyoruz.Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz.Kıvamını bağlamak için nişastayı suyla karıştırarak tencereye ilave edip karıştırıyoruz.En son haşlanan pirinçleri de ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.Pişen sütlacımızı kaselere paylaştırıyoruz.Diğer yanda şekeri eritiyoruz.Karamelleştikten sonra cevizi ekleyip ocaktan alıyoruz.Soğuyan sütlaçlarımızın üzerine paylaştırıp tekrar soğumaya bırakıyoruz.
Afiyet Olsun.
14 Haziran 2012 Perşembe
ELMALI KURABİYE
Uzun zamandır bu tarifi yazmayı düşünüyordum,kısmet bugüneymiş.Görüm böcüğümün isteme akşamı için hazırlamıştım bu nefis kurabiyeleri.İçerisindeki sütten dolayımı bilmiyorum yumuşacık kalıyor ve hiç bayatlamıyor.Ayrıca içerisine kattığım damla sakızlı vanilya ile fırından gelen kokular dayanılmaz oluyor...;)
Malzemeler:
♦ 1 paket margarin(oda sıcaklığında)
♦ 1 yumurta
♦ 1 çay bardağı süt
♦ 1 çay bardağı şeker
♦ 1 paket Dr.Oetker damla sakızlı vanilya
♦ 1 paket kabartma tozu
♦ Aldığı kadar un (yaklaşık 5-6 bardak)
İç Malzemesi:
♦ 3 orta boy elma
♦ 1 çay bardağı ceviz
♦ 1 çay kaşığı tarçın
♦ 3 çorba kaşığı şeker
Yapılışı:
Margarin,yumurta,süt ve şekeri bir kaba alıp boza kıvamını alana kadar karıştırıyoruz.Vanilya kabartma tozu ve unu bir kapta karıştırıyoruz.İki defa eledikten sonra yavaş yavaş hamur karışımına ekliyoruz.Diğer yanda elmaları rendeleyip şeker ile pişiriyoruz.Ocaktan indirip ceviz ve tarçını ekliyoruz.Kulak memesi yumuşaklığındaki hamurumuzu merdane yardımıyla 30cm olacak şekilde açıyoruz. Yuvarlağı mızı 8'e bölüyoruz.Sigara böreği gibi geniş tarafa harcımız dan bir miktar koyup sarıyoruz.Önceden ısıtılmış 150 C'lik fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.Daha sonra 175 C'de pembeleşene kadar bekliyoruz.Sıcakken pudra şekeri serpiyoruz.
Afiyet Olsun.
Malzemeler:
♦ 1 paket margarin(oda sıcaklığında)
♦ 1 yumurta
♦ 1 çay bardağı süt
♦ 1 çay bardağı şeker
♦ 1 paket Dr.Oetker damla sakızlı vanilya
♦ 1 paket kabartma tozu
♦ Aldığı kadar un (yaklaşık 5-6 bardak)
İç Malzemesi:
♦ 3 orta boy elma
♦ 1 çay bardağı ceviz
♦ 1 çay kaşığı tarçın
♦ 3 çorba kaşığı şeker
Yapılışı:
Margarin,yumurta,süt ve şekeri bir kaba alıp boza kıvamını alana kadar karıştırıyoruz.Vanilya kabartma tozu ve unu bir kapta karıştırıyoruz.İki defa eledikten sonra yavaş yavaş hamur karışımına ekliyoruz.Diğer yanda elmaları rendeleyip şeker ile pişiriyoruz.Ocaktan indirip ceviz ve tarçını ekliyoruz.Kulak memesi yumuşaklığındaki hamurumuzu merdane yardımıyla 30cm olacak şekilde açıyoruz. Yuvarlağı mızı 8'e bölüyoruz.Sigara böreği gibi geniş tarafa harcımız dan bir miktar koyup sarıyoruz.Önceden ısıtılmış 150 C'lik fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.Daha sonra 175 C'de pembeleşene kadar bekliyoruz.Sıcakken pudra şekeri serpiyoruz.
Afiyet Olsun.
8 Haziran 2012 Cuma
FIRINDA SEBZE KIZARTMA
♥ Güneşin pembeliğiyle doğan, saflığıyla süzülen, herkese nasip olmayan mutluluk denen o en güzel duygu sizle olsun. Hayırlı cumalar dilerim...
http://lutenitsa.blogspot.com/2011/08/firinda-sebze-kizartma.html
http://lutenitsa.blogspot.com/2011/08/firinda-sebze-kizartma.html
6 Haziran 2012 Çarşamba
PATATESLİ TAVUK SALATASI
02.06.2012 cumartesi akşamı biricik yeğenimin 2.yaş günü için toplandık.Kalabalık,muhabbetli,eğlenceli güzel bir geceydi.Bende bol bol fotoğraf çekip sarı paşamın en mutlu anlarını yakalamaya çalıştım.Hediyelerini aldıkça yüzündeki o gülümseme,sevinç herşeye bedeldi.Babamın aldığı bisiklet ise tamamen bomba etkisi yarattı bizim sarı paşada.Kimse elini sürmesin diye ortalığı ayağa kaldırdı.Gece bile bisikleti ile yatmak istedi.Bu nasıl bir aşk Allah'ım dedim kendi kendime:))))Babam bisikleti almakla iyi mi yaptı kötümü bilmiyorum ama annemden duyduğum kadarı ile bisiklet krizi devam etmekteymiş.:)))
Gelelim menümüze;
Şeker hamurlu kurabiyelerim dışında tarifini Sevgili Gülay Mutfakta'dan aldığım nefis mi nefis herkes tarafından beğenilen bu lezzetli salatayı yaptım.Tarife değişiklik olarak konserve mısır ekledim ve sos malzemesini bol kullandım.Tadına bakan herkesten de güzel yorumlar aldım.İşte tarif;)
Malzemeler:
• 1 adet tavuk göğsü
• 6-7 adet patates
• 10 adet kornişon turşu
• 1 adet göbek marul (küçük)
• 1/2 su bardağı ceviz (ben kullanmadım)
• 1 kutu konserve mısır
Sos için:
• 4 çorba kaşığı mayonez
• 2 tatlı kaşığı hardal
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
• Tuz
Yapılışı:
Tavuk göğsünü haşlayıp,didikliyoruz.Patatesleri de haşlayıp küp küp doğruyoruz.Kornişon turşuyu ve göbek marulu da doğruyoruz.En son konserve mısırı ekliyoruz.Hazırladığımız tüm malzemeleri karıştırma kabına alıyoruz.Sos malzemelerini bir kâsede çırpıyoruz.Salatanın üzerine döküp karıştırıyoruz.Dilerseniz havuç ile süsleyebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)