28 Temmuz 2012 Cumartesi

YOĞURT TATLISI

    Yoğurt tatlısı benim en sevdiğim şerbetli tatlıların başında gelir.Çok mu çok hafif çünkü.Sebebi içinde yoğurt oluşumu bilmiyorum ama yerken boğazımda o keskin yanmayı hissetmediğim den beni cezbediyor.Ramazan ayının da yaz mevsimine denk gelmesi, ağır lezzetler yerine hafif lezzetleri aratır oldu.Bende iftar sonrası için bu lezzetli ve hafif tatlımın tarifin vermek istiyorum canlar..Sevgilerimle;)

Malzemeler:
•    3 adet yumurta
•    3 çay bardağı irmik
•    3 çay bardağı un
•    3 çay bardağı yoğurt
•    1 çay bardağı sıvıyağ
•    1 çay bardağı toz şeker
•    1 paket kabartma tozu
•    1 paket vanilya
•    Hindistan cevizi

Şerbeti İçin:
•    4,5 su bardağı toz şeker
•    4,5 su bardağı su
•    ¼ adet limonun suyu

Yapılışı:
Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri tencereye alıp kaynamaya başlayınca limonun suyunu ekliyoruz. 5 dakika kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Yumurtaları mikserle köpük olana kadar çırpıyoruz. Şeker ve vanilyayı da ilave ettikten sonra tekrar iyice çırpıyoruz. Köpük köpük bir kıvam aldıktan sonra sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip biraz daha çırpıyoruz. En son unu, kabartma tozunu ve irmiği ilave edip mikserin en düşük ayarında çırpıyoruz. Borcamı yağlıyoruz. Hamurunu borcama yayıp önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Tatlıyı fırından aldıktan sonra 1-1,5 dakika bekliyoruz ve sonra dilediğimiz gibi dilimliyoruz. Soğuk şerbeti heryerine eşit gelecek şekilde döküyoruz , hala kapalı ama sıcak olan fırınımıza tatlıyı koyuyor ve 5 dakika şerbeti çekmesini bekliyoruz. Daha sonra fırından çıkartıp soğumasını bekliyoruz. Buzdolabında muhafaza ediyoruz.. Üzerine hindistan cevizi serperek servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

21 Temmuz 2012 Cumartesi

KABAKLI MEZE

   Geçtiğimiz hafta çarşamba akşamı için halamlar ailecek ziyaretimize gelmek istediler.Bende akşam yemeğine buyrun Allah ne verdiyse yeriz dedim.Bir önceki akşamdan zamanımın yettiği kadar bir şeyler hazırladım.Güzel ve sıcak bir sofra oldu.Hep beraber yemeğimizi yedik,sohbet ettik.Çiğ köfteyi çok sevdiğimden alıp gelmişler.Dondurmalı pasta da unutulmamış.Ayrıca doğum günümü unutmamışlar güzel güzel hediyeler getirmişler.Keselerine bereket sağ olsunlar çok mutlu ettiler beni.
Bir önceki akşam ana yemek olarak et haşlayıp kavurma ve pilav yaptım.Yanına tarifini paylaşacağım bu nefis salatayı yaptım.Tatlı olarak ta Kupta Tiramisu yaptım hafif ve pratik olsun diye;))
İşten geldiğim gibi de masayı balkona kurup kuzenime cacık yaptırdım.Yoğurt kalıntılarını sevmediğinden kendi yapıyor ve kimsenin elinden yemiyor hanımefendi:))Bende atıverdim üstüne:))) Sonuç olarak hava çok sıcaktı bizim sohbetimiz daha sıcaktı.İyi ki geldiniz canlarım;)))
(Bir kare yakalaya bildiğime sevindim o kadar acıkmışlardı ki fotoğraf çekmeme müsaade etmediler.O yüzden şekil biraz bozuk tabağımda:)))

Malzemeler:
- 4 adet kabak
- 1 küçük kutu yoğurt
- 3 diş sarımsak
- Tuz
- Sıvı yağ

Yapılışı:
Kabaklar iyice yıkanıp,rendelenir.Sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur.Kabaklar derin bir kaseye alınır.Üzerine yoğurt,tuz ile dövülmüş sarımsak eklenir.Bir güzel karıştırılıp buzdolabında bir süre bekletilir.
Soğuk servis edilir.

Afiyet Olsun.

17 Temmuz 2012 Salı

TAVUK ŞİNİTZEL

  Bu aralar bizim evde yemek pişmez oldu.Eşim işten geldiğinde buz gibi karpuzu doğrayıp peynirle bir güzel hüpletiyor.Doğal olarak yaptığım yemekler kalıyor.Bende çareyi yemek yapmamakta buldum.Zaten havanın derecesi bizi kavurduğundan yemek yiyecek durumumuz yok açıkçası.Birde evimin en son kat olması,üzerinde çatı olmaması,bütün gün güneş alması eve gittiğimizde içeri girmemize engel oluyor.Kapıyı açtığımızda resmen alev topu karşılıyor bizi.Evimiz fokurdayan bir tencere oluyor yaz mevsiminde.Kışın ise tam bir derin dondurucu:)))
Her ne kadar yemek yapmasam da arada bir kalorili kaçamaklar yapıyoruz.Şinitzeli çok sevdiğimizden çıtır çıtır lezzeti bizi her zaman cezbediyor;))

Malzemeler:

 - Yarım kg göğüs fileto
 - 1 su bardağı galeta unu
 - 2 yumurta
 - Kızartmak için sıvıyağ
 - Tuz

Yapılışı:
Tavuk filetoları güzelce yıkayıp,süzgeçte süzülmesini bekliyoruz.Süzülen etlerimizi elimizle biraz tuzlayıp önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızarana kadar pişiriyoruz.Servis tabağına alıp dilediğimiz garnitürle servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.

14 Temmuz 2012 Cumartesi

ŞEKER HAMURLU KURABİYE;)



  Geçte olsa ilk şeker hamuru denememi paylaşabildim çok şükür.3 haziran biricik sarı paşamın doğum günüydü.Yaptığım  nefis salatayı ve ayrıntıları daha önce paylaşmıştım.Yine bu akşam için paşama bu sevimli ayakları hazırladım.İlk deneme için biraz zor oldu çünkü zamanım çok kısıtlıydı.Yine de ailem ve dostlarımdan tam not aldım.Hepinize teşekkür ediyorum canlarım;)) Paşamın 2.yaş günü;)




11 Temmuz 2012 Çarşamba

KAYISI NEKTARI

  Sıcak havalarda serinlemek için en ideal içecekler ev yapımı meyve sularıdır.Bende kayın validemin Bodrum'dan getirdiği(GDO'suz)tamamen doğal kayısılardan nektar hazırladım.Ohh mis gibi katkısız ve sağlıklı.Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
İşte buz gibi tarifim;
Malzemeler:
2 kg Kayısı
1,5 su bardağı şeker
Su



Yapılışı:
Kayısılar güzelce yıkayıp,çekirdeklerini çıkartalım.Derin bir tencereye kayısıları koyup,şeker ve üzerini geçecek şekilde su ekleyelim.Orta ateşte kaynatalım.Kayısılar yumuşayınca altını kapatalım.Ilıyan kompostoyu blender dan geçirelim.Sürahiye doldurup buzdolabında soğumaya bırakalım.
Soğuk olarak servis edelim.
Afiyet olsun.

6 Temmuz 2012 Cuma

TATİL...

  Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba dostlar;
  Malum yıllık izindeydim ve nefis bir tatil geçirdim.Eşim ve arkadaşlarım ile planladığımız tatil gerçekten de içimize sindi.Ayrıca doğum günüm ve nikah yıldönümümüze denk gelmesi de ayrıca özel oldu benim için.
  3 yıldır tatile gitmemenin acısını çıkarttım bu yaz.Uzun zamandır eşimin kafasının etini yemekle meşguldüm çünkü.Anlaşamadığımız tek nokta tarihlerdi.Sonunda benim dediğim oldu."Kadının fendi,erkeği yendi " yani.:))
 Tatil için İzmir/Özdere'yi seçtik.Uzun zamandır gelmediğimden gördüğüm değişim fevkaladeydi.Çocukluğumun Özderesi ve şimdi ki Özdere bambaşkaydı resmen.Otelimiz çok güzeldi.Otel seçimini ben yaptım.Her ne kadar mesleğimi yapmasam da bir turizmci olarak seçim için arkadaşlarımdan tam not aldım:)))
                        (Miniklerimiz;)

                                                                     İşte Biz;)

  

Seni çok seviyorum herşeyim....(("V"))

   Biraz otelin eksiklerinden de bahsetmeden geçemeyeceğim.Çok renkli bir animatör grubu olmasına  karşın her biri fransızdı.Otel müşterilerinin %90'ı Fransız müşterilerden oluşuyordu.Bu durum başta bizi rahatsız etmese de zaman geçtikçe can sıkıcı bir hal aldı.Animasyonlar FULL FRANSIZCA'ydı.Arkadaşlarımızın çocukları katılmak istediler fakat aralarında türkçe bilen tek bir kişi yoktu.Tek bildikleri kelime "Merhaba"...



  
   Yemek ve salatalar çok lezzetliydi fakat hazırlanan soslar bizim damak tadımıza uygun değilmişş mişş garson ve şeflerin deyimi...:( A'dan Z'ye hazırlanan herşey onlar için düşünülmüş benim memleketimde birde çok gıcık çoook:((Ayrıca ellerinde Fransa bayrağının renklerinin bulunduğu boyalarla herkesin yüzlerine birer çizik atıp bayraklarını simgelediler.Bende seslendim bir tanesine olmayan ingilizcemle:))) "RED" and "WHITE" dedim arkadaşımının oğlu ve kızını işaret ederek.Bayrağımızı bir güzel simgeledik bizde:) Bu durumu barda çalışan barmen ve barmaidlere sorduk.Onlarda bu durumdan şikayetçilermiş bir döküldüler dertli çalışanlar sormayın gitsin.Daha önceleri ayrı türk animasyon grubu da varmış.Fakat otel ortaklarından biri Fransız olunca işler değişmiş.Turları ve gelen müşterileri kendi ayarladığı için velinimet müşteriler olmuş bu soğuk FRANSIZLAR...Ülkemde komik geliyor bu durum bana Turizm cenneti ülkemize yakışmayan bir çalışma sistemi diyorum her şeye acayip FRANSIZ kaldık işte çok yazık.