26 Ekim 2015 Pazartesi

BUGÜN GÜNLERDEN KIRMIZI...


Günaydınnnn dostlar;
İzmir soğumuş,İzmir üşümüş bugün :)
Trench coat ve şallar piyasaya döküldü artık,kış kapımızda gibi görünüyor.
Bu kadar üşümüşken sıcak bir yazıyla ısıtayım ortamı değil mi ? :)
Geçtiğimiz hafta sonu sevgili blogcanlarım ile harika bir etkinlik için bir aradaydık.


Sevgili Blogger Arkadaşlarım;
www.lokumpilavı.blogspot.com yazarı Sevilay ,
www.ebruliilenefistatlar.blogspot.com yazarı Ebru  ve sevgili Rana hanım emekleri ile harika bir organizsayona imza attılar.
Daha önce İstanbul ve Ankara'da yapılmış olan toplantıların İzmir bacağı olarak planlanan ve sloganı #bugungunlerdenkirmizi #bugüngünlerdenkırmızı olarak kadın özgürlüğünün simgesi olan KIRMIZI renk kıyafetlerimizle de günün konseptini tamamlamış olduk.
Bu çılgın,renkli,bol sohbetli,kahkahalı etkinlikte yer aldığım için kendimi çok şanslı hissediyorum.
Çok güzel vakit geçirdim ve çok eğlendim.
Yüreğinize sağlık kızlar çok teşekkürler...


Gelelim bu güzel organizasyonda bizlerle olan sponsorlarımıza;









Ve Tatlı anlarınıza Tatlı bir süpriz....
Mahmut Bey ve Gülay hanım'a bizlerle birlikte oldukları ve bizlere yaptıkları tatlı sunumlar için çok teşekkürler...
Tatlı yedik tatlı konuştuk:)))





                                                      Çılgın bayanlardan bir kaç kare :)))




                                                           Bize kırmızı çok yakışıyor... :)



Katılan Blogger Arkadaşlarımız:

http://ebruliilenefistatlar.blogspot.com.tr/

http://rnkync.blogspot.com.tr/

http://ruyagibimutfak.blogspot.com.tr/

http://eliflehayatadair.blogspot.com.tr/

http://www.pembekekik.com/

http://fatoscatadlar.blogspot.com.tr/

http://sihirliellerindunyasi.blogspot.com.tr/

http://kurabiyeevim.blogspot.com.tr/

http://www.egedentarifler.com/

http://zerrun.blogspot.com.tr/

http://sofrakeyfim.blogspot.com.tr/

http://www.pastaname.com/

http://nergismevsimi.blogspot.com.tr/

http://lutenitsa.blogspot.com.tr/

http://akdenizaksamlari.blogspot.com.tr/

http://www.lezzetsenfonisi.com/

http://ikramlik.blogspot.com.tr/

http://bahceperim.blogspot.com/

http://almula2010.blogspot.com.tr/

http://altinlezzet.blogspot.com.tr/

http://www.pembekekik.com/

http://lezzetdansi.blogspot.com.tr/

http://cocuklarlamutfakta.blogspot.com.tr/

http://www.hepleziz.com/

Bu güzel günde emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler...
Sevgilerimle,

Nigar SARGIN

21 Ekim 2015 Çarşamba

ÇİKOLATALI ÇİÇEK ÇÖREK


Puslu bir İzmir sabahından herkese merhaba...
Hepimizin günü aydın,hayırlı olsun dostlar,bütün bir günü hayırla bereketle geçirelim inşallah...
Güne güzel bir tarifle başlamak istiyorum bugün.Görüntüsünün beni benden aldığı bu çöreği ne zamandır yapmak istiyordum.Acaba yapımı çok mu meşakkatli diyerekte sürekli erteliyordum.Meğersem çok pratik bir o kadar da eğlenceliymiş yapımı.:) Akşam çaya gelecek ani misafirleriniz için bile şipşak hazırlayabileceğiniz bir tarif.İçine haşhaş,tahin veya zeytin ezmesi de sürebilir...Damak zevkinize göre değişiklikler yapabilirsiniz.
Buyrun çöreğimizin tarifine;

Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket yaş maya
  • Alabildiği kadar un 
İç malzemesi:
  • Nutella
Üzeri için:
  • Yumurta sarısı
  • Susam
Yapılışı:

Öncelikle yaş mayayı  ılık sütle eritiyoruz.Sonrasında şekeri ekleyip karıştırıyoruz.Şeker mutlaka erimeli.Yumurtanın sarılarından bir tanesini üzeri için ayırıyoruz.Kalan yumurtaları,sıvı yağı ve tuzu karışıma ekliyoruz.Daha sonra unu eleyerek,azar azar ekliyoruz.Ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde ediyoruz.Üzerini nemli bir bez ile örterek sıcak bir ortamda yaklaşık 1 saat mayalandırıyoruz.

   Şimdi sıra hamurumuzu açmaya geldi.Hamurunuzu bıçak yardımı ile 4 parçaya ayırıyoruz.İlk parçayı orta kalınlıkta açıyoruz.Açtığınız hamuru tezgah üzerinden kolay alabilmek için yağlı kağıdın üzerine seriyoruz. İlk parçanın üzerine nutella sürüyoruz.Diğer 2  parçayı da aynı şekilde açıp,arasına nutella sürüp diğer parçaların üzerine yerleştiriyoruz.En son parçayı da aynı şeklide açıp nutellalı parçanın üzerini kapatıyoruz.


Hazırladığımız hamurun tam ortasına bir kase kapatıyoruz.Kasenin dışında kalan kısmı 4 eşit parçaya bölüyoruz.Kestiğimiz 4 parçayı da tam ortalarından eşit olacak şekilde 8'e bölüyoruz.Kestiğimiz 8 parçanın tam ortalarından yine  eşit olacak şekilde 16'ya bölüyoruz.

Ayırdığımız parçalardan iki tanesinin ucundan tutup ters yönlere çevirip uc kısımlarını birleştiriyoruz.Tüm parçalar için bu işlemi yapıyoruz.

Şeklini verdiğimiz çöreği yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
Daha sonra yumurta sarısını sürüp,susam serpiştiriyoruz.Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Soğuyunca servis ediyoruz.

Afiyet Olsun...

13 Ekim 2015 Salı

YOĞURTLU PATATES TOPLARI

   

  Bu ara patatesli salata ve mezelere takmış durumdayım.Sadece hafta sonları evime ve mutfağıma kavuşa bildiğimden pratik, ana yemeklerin yanına yakışabilecek ve arkadaş oturmalarımızda ikram edebileceğim lezzetler hazırlamak için kolları sıvıyorum.
Bu tarifte nereye koysanız yakışır diyebileceğim tariflerimin arasında.Tarifini eski çalıştığım şirketteki mesai arkadaşım,canım Sunam'dan almıştım.Hem görsel olarak,hem de lezzet olarak oldukça göz dolduruyor bence.Hazırlarken kendime de küçük toplar yapıp 1 bardak çay ile hüpletmiyor değilim hani :))) Diyette olmadığım yada dikkat etmediğim zamanlar kendimi şımartmaya bayılıyorum.Ben yemeyi seviyorum bu bir gerçek yani :)))
    Tarif görsel olarak çok şık olup yapımı bir o kadar pratik.Üzerine sarımsaklı yoğurt ve sosuda eklenince eksik parçaları tamamlanıyor.
Geçelim bu rüşvet kıvamındaki lezzetimize;



Malzemeler:

  v  5-6 adet haşlanmış patates
  v  1-2 yemek kaşığı tereyağı
  v  1 çay bardağı süt
  v  1 çay kaşığı karabiber, tuz
  v  1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  v  Yarım demet maydanoz ve dereotu
  v  Yarım demet taze soğan

Sosu için:

  v  1 su bardağı yoğurt
  v  1 yemek kaşığı domates salçası
  v  1 yemek kaşığı biber salçası
  v  1 fiske kırmızı pul biber
  v  1 fiske kuru nane
  v  1-2 diş sarımsak

Yapılışı:

Haşlanmış patatesleri çatal veya ezici yardımıyla eziyoruz.Ezilen patateslerin içine tereyağ,süt ve tüm baharatları koyup püre haline getiriyoruz.İnce kıydığımız yeşillikleri de ekleyip hazırladığımız karışımın üzerini streçliyoruz.Yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletiyoruz.Daha sonra cevizden biraz büyük toplar yapıp servis tabağına alıyoruz.Diğer tarafta sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayıp patates toplarımızın üzerine döküyoruz .Domates ve biber salçasını yağda kavuruyoruz.İçine nane ve pulbiber ekleyip karıştırıyoruz.Son olarak ta yoğurtladığımız topların üzerine sosumuzu paylaştırıyoruz.

Not:(Tarifi hazırlarken renk verir diye düşündüm ve 1-2 adet havuç rendeledim.Fena da olmadı eklenebilir).

Afiyet Olsun... J J

6 Ekim 2015 Salı

DONUT (DOUGHNUT)




     Çocukluğumda hep yabancı filmlerde gördüğüm,polislerin kağıt torbalar içinden çıkarıp yedikleri bu çörekler,günümüzde her yerde bulabileceğimiz çok popüler bir yiyecek haline geldi.Özellikle ABD'de sabah kahvaltılarında kahve eşliğinde tüketilen,şeker ve yağ açısından oldukça kalorili,tatlı mı tatlı bir çörektir kendileri. :)
Çöreğimizin tanıtımından sonra tarifine geçeyim değil mi? :) Geçtiğimiz hafta sonu oğlumun 2.yaşını kutladık.Canım yavrumun dün gibi daha kucağıma verilişi.2.yaşımız doldu da 3.müzden gün aldık.Zalimsin zaman...:( Cumartesi dostlarımızla,pazar ailemizle derken yoğun bir hafta sonu oldu.2 parti için hazırladım menümü.En çok beğenilen DONUT olunca hemen yazımı paylaşayım istedim.(Malzemeleri 1x1 fazla kullandım.) 

Malzemeler:

  • 150 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 adet yumurta
  • 1 bardaktan 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 2 paket instant maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 5-6 bardak elenmiş un (ilave edilebilir)
Üzeri için:

  • 150 gr. kuvertür pul çikolata (ben bitter kullandım)
  • Renkli şeker süsleri

Yapılışı:

Derin bir kaba unun bir kısmını ekleyip ortasını havuz gibi açıyoruz.Cezvede ılıttığımız sütü şeker ve maya ile karıştırıp ayrı bir kapta üzeri kapalı şekilde mayalanmasını bekliyoruz.2 katı kabaran karışımı havuzun ortasına döküyoruz.Tuz,yumurta ve tereyağını da ekleyip unu kenarlardan yavaş yavaş alıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.Üzerini örtüp kenarda mayalanması için bırakıyoruz.
Bir yanda da çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz.Hamurumuz mayalandıktan sonra hafif unlanmış tezgahın üzerine alıyoruz.Üzerine hafif un serpip merdane ile 1,5-2 cm kalınlığında açıyoruz.Ben yuvarlak kurabiye kalıbı ile kestim.Ortalarını da şeker hamuru kurabiyelerinin yapımında kullandığım minik yuvarlak kalıbım ile kestim.(Küçük bir kapak ile de kesilebilir.)Hafif unlanmış tepsiye dizip,tekrar mayalanmaya bırakıyoruz.Mayalanan halkalarımızı kızgın yağ içinde önlü arkalı kızartıyoruz.Bu işlemi dikkatli ve hızlı yapmalıyız.Hamur çok çabuk kızarıyor.Sonra benim gibi elinizi yakmayınız :))) Kızarttığımız donutları geniş bir tabağa koyup soğumaya bırakıyoruz.Soğuyan donutları çikolatamıza bulayıp istediğimiz şekerler ile süslüyoruz.Hindistan cevizi ve dövülmüş fıstık ile de süsleyebilirsiniz.Tercih sizin.


(*Donmaları için bir gece beklettim.Daha lezzetli oldu.)

Afiyet olsun...