* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 125 gr. margarin
* 2 su bardağı un
* 1 paket hamur kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 2 adet yeşil elma
* Tarçın,pudra şekeri
Yapılışı:
Öncelikle yumurta ve toz şekeri mikser ile beyazlaşana kadar çırpıyoruz.Margarini eritip soğumaya bırakıyoruz.Karışıma ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Un,kabartma tozu ve vanilyayı(eliyoruz) karışıma ekleyip karıştırıyoruz.Yağlanmış ve unlanmış borcama karışımı döküyoruz.Elmaların kabukları soyup çekirdeklerini temizliyoruz.İnce ince dilimliyoruz.Kekin üzerine istenilen şekilde dizip önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dakika pişiriyoruz.Fırından çıkarıp,soğuttuktan sonra üzerine pudra şekeri ve tarçın serpiyoruz.
Afiyet Olsun.
Immm lezizz .Elmalı herşey favorimdir.
YanıtlaSilEline sağlık
ellerine sağlık canım.kek süper görünüyor.olsada yesem 1 dilim.sevgiler.
YanıtlaSilcevizde olsaymış yakışırmış oda
YanıtlaSilböylede çok güzel olmuş
ellerin dert görmesin canım
eline sağlık,elma keke çok yakışıyor,senin kekinde nefis..
YanıtlaSilAh o yeşil elmalar nasıl dsa hafifletmiştir o kekin lezzetini:) Ellerine sağlık Nigarcım..
YanıtlaSilÇok pratik ve çok nefis bir kek oldu mayhoş bir tat ben çok sevdim tarif için nergis mevsimine bir kez daha teşekkür ediyorum güzel yorumlarınız için de çok teşekkürler dostlar ;)))
YanıtlaSilBeğenmene çok sevindim Nigar'cığım.Senin de eline sağlık.Ben daha sonra şeftali koyarak da yaptım,her meyveyle olacakmış gibi görünüyor Sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım harika görünüyor , küçükken anımsadığımız lezzetleri şimdi kendi ellerimizle yapıp tatmanın zevki ise bambaşka :) sevgiler
YanıtlaSilKüçüklüğüm lezzetleri işte böyle deneyip tadına bakınca anılar canlanıyor gözümde sevgiler Nergis Mevisimim Sevgiler Berna'cım öpüyorum ;))
YanıtlaSil