Yoğunluktan bloguma hiç vakit ayıramadım.Öğle yemeği molasına girmeden bu nefis göçmen yemeği tarifini yayınlamak istedim.Babaannemin klasik,evde yemek olmadığında hazırladığı şipşak yemeğidir.Babaannem hatta bu yemeğe kendi adını verdiğinden bizim ailede yemeğin ismi "HALİME KATIĞI" 'dır.Her öğün yenilebilecek bir lezzet olduğundan şiddetle tavsiye ediyorum.3,5 yıllık evli olmama rağmen geçtiğimiz akşam ilk defa yaptım.Eşimin "daha önce neden yapmadım" deyip bandıra bandıra iştahla yemesi beni çok şaşırttı açıkçası.:)))Buzluğuma yazdan közleyip koyduğum biberlerim ile bir çırpıda hazırladım katığımı:)
İşte tarif ;)
Malzemeler:
* 4-5 adet közlenmiş kırmızı biber
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 2-3 yemek kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* Yarım su bardağı su
* Yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Közlenmiş biberleri küp küp doğrayıp kavuracağımız tavaya alıyoruz.Tereyağı ve sıvı yağı ekleyip bir süre kavuruyoruz.Kavrulan biberlerin üzerine unu ekliyoruz.Sonra yavaş yavaş sütü ekleyip kıvam alması için hızlıca karıştırıyoruz.En son su ve tuzunu ekleyip 1-2 dakika göz göz olmasını bekliyoruz.İşte bu kadar yemeğimiz hazır.:)
Afiyet Olsun....
değişik ve güzel bir tarif olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilKölenmiş biberle yapılan herşeyi çok severim.Çok ilginç bi tarif beşamelli biber sanki :) Deneyeceğim.Teşekkürler...
YanıtlaSilTadının neye benzeyebilecegi hakkında en ufak bir fikrim yok ama buzlukta bekleyen biberlerim var.hemen yarın hatta sabah deneyeceğim. Güzel bisi çıkacak gibi!
YanıtlaSilYapılışı çok kolay görünüyor,hele hazırda biber de varsa.Eline sağlık.
YanıtlaSilçok değişik bir tarifmiş ama çok lezzetli görünüyor..Közlenmiş kırmızı biber varsa içinde doyumsuz bir lezzettedir mutlaka..İlk fırsatta deneyeceğim:))Sevgiler..
YanıtlaSilMuhteşem alışık olmayan biyenmeye bilir Sütçü ve kremaciyiz biz
Silellerine sağlık canım. İlk defa duydum bu yemeği. Ne varsa eskilerde var zaten. Deepfrezde bekleyen kırmızı biberlerimle yapacağım harika bir yemek öğrendim :))
YanıtlaSilTarif için teşekkürler...
sevgiler.
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim dostlar...Şiddetle tavsiye ettiğim bir lezzet hele ki çalışan bayan varsa aranızda benim gibi kesinlikle hemen deneyin derim ;)
YanıtlaSilDeneyen dostlarım benimle paylaşmanızı rica ederim. ;)) Sevgilerimle...
ben bunu kesin yaparım yaa:)sevceğime eminim yani:)eline sağlık
YanıtlaSilKesinlikle seversiniz çok lezzetli bir yemek sevgilerimle ;)
YanıtlaSiliçine tavuk da çok yakışır gibime geliyor...çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilMisss gibidir missss, ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilBen patlıcanın köz haline biterim:)) bu da hoş olmuş.
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...
Tavuklusuda PAÇA dır bizim oralarda ;) Teşekkürler
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Fulya hanım pratik çalışan anne yemeği kesinlikle sevgiler ;)
YanıtlaSilTeşekkürler Aslan Pati ;)
YanıtlaSil