8 Şubat 2013 Cuma

SÜTLÜ BİBER KATIĞI

  Geçen hafta kullandığım yıllık izinden sonra bu hafta işe gelmek oldukça zor oldu.Gözümde büyüyen işler gece uykularımın kaçmasına bile sebep oldu o kadar yani :) 
 Yoğunluktan bloguma hiç vakit ayıramadım.Öğle yemeği molasına girmeden bu nefis göçmen yemeği tarifini yayınlamak istedim.Babaannemin klasik,evde yemek olmadığında hazırladığı şipşak yemeğidir.Babaannem hatta bu yemeğe kendi adını verdiğinden bizim ailede yemeğin ismi "HALİME KATIĞI" 'dır.Her öğün yenilebilecek bir lezzet olduğundan şiddetle tavsiye ediyorum.3,5 yıllık evli olmama rağmen geçtiğimiz akşam ilk defa yaptım.Eşimin "daha önce neden yapmadım" deyip bandıra bandıra iştahla yemesi beni çok şaşırttı açıkçası.:)))Buzluğuma yazdan közleyip koyduğum biberlerim ile bir çırpıda hazırladım katığımı:)

İşte tarif ;)


Malzemeler:


* 4-5 adet közlenmiş kırmızı biber
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 2-3 yemek kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* Yarım su bardağı su
* Yarım çay kaşığı tuz

Yapılışı:


Közlenmiş biberleri küp küp doğrayıp kavuracağımız tavaya alıyoruz.Tereyağı ve sıvı yağı ekleyip bir süre kavuruyoruz.Kavrulan biberlerin üzerine unu ekliyoruz.Sonra yavaş yavaş sütü ekleyip kıvam alması için hızlıca karıştırıyoruz.En son su ve tuzunu ekleyip 1-2 dakika göz göz olmasını bekliyoruz.İşte bu kadar yemeğimiz hazır.:)


Afiyet Olsun....

15 yorum:

  1. değişik ve güzel bir tarif olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Kölenmiş biberle yapılan herşeyi çok severim.Çok ilginç bi tarif beşamelli biber sanki :) Deneyeceğim.Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. Tadının neye benzeyebilecegi hakkında en ufak bir fikrim yok ama buzlukta bekleyen biberlerim var.hemen yarın hatta sabah deneyeceğim. Güzel bisi çıkacak gibi!

    YanıtlaSil
  4. Yapılışı çok kolay görünüyor,hele hazırda biber de varsa.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  5. çok değişik bir tarifmiş ama çok lezzetli görünüyor..Közlenmiş kırmızı biber varsa içinde doyumsuz bir lezzettedir mutlaka..İlk fırsatta deneyeceğim:))Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhteşem alışık olmayan biyenmeye bilir Sütçü ve kremaciyiz biz

      Sil
  6. ellerine sağlık canım. İlk defa duydum bu yemeği. Ne varsa eskilerde var zaten. Deepfrezde bekleyen kırmızı biberlerimle yapacağım harika bir yemek öğrendim :))
    Tarif için teşekkürler...
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim dostlar...Şiddetle tavsiye ettiğim bir lezzet hele ki çalışan bayan varsa aranızda benim gibi kesinlikle hemen deneyin derim ;)
    Deneyen dostlarım benimle paylaşmanızı rica ederim. ;)) Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. ben bunu kesin yaparım yaa:)sevceğime eminim yani:)eline sağlık

    YanıtlaSil
  9. Kesinlikle seversiniz çok lezzetli bir yemek sevgilerimle ;)

    YanıtlaSil
  10. içine tavuk da çok yakışır gibime geliyor...çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  11. Misss gibidir missss, ellerinize sağlık:)
    Ben patlıcanın köz haline biterim:)) bu da hoş olmuş.
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Tavuklusuda PAÇA dır bizim oralarda ;) Teşekkürler

    YanıtlaSil
  13. Çok teşekkür ederim Fulya hanım pratik çalışan anne yemeği kesinlikle sevgiler ;)

    YanıtlaSil