Malzemeler:
* 5 adet yufka
* Yarım kg pırasa
* 1 su bardağı lor peyniri yada beyaz peynir
* 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yumurta
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* Arasına sürmek için sıvı yağ
* Tuz,karabiber,pulbiber
Yapılışı:
Pırasaları güzelce yıkayıp ince ince kıyıyoruz.Pırasaları kavuracağımız tencereye zeytin yağını ekliyoruz.Üzerine pırsalarımızı da ekleyip bir süre kavuruyoruz.Daha sonra baharatlarını atıp ocaktan alıyoruz.Lor peynirini ekleyip güzelce harmanlıyoruz.İç hazır olduktan sonra böreği pişireceğimiz tepsiyi yağlıyoruz.Yufkayı tezgaha yayıyoruz.Sıvı yağ ile yufkayı gelişigüzel yağlıyoruz.Yufkayı ikiye katlıyoruz.Geniş kısmına hazırladığımız harçtan bir miktar koyup rulo şeklinde sarıyoruz.Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayıp tepsiye döndürerek yerleştiriyoruz.Üzerine yumurta ve yoğurt ile hazırladığımız harcı yayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.Fırında çıkarınca biraz su serpip temiz bir bezle örtüyoruz.3-4 dakika dinlendirip sıcak servis ediyoruz.
Afiyet Olsun.
Canım ben geldim :))
YanıtlaSilEllerine sağlık çok nefis görünüyor :)))
Öpüldün...
pırasalı herşeyi severim
YanıtlaSilçok güzel olmuş
ellerine sağlık
Eline sağlık çok güzel olmuş
YanıtlaSilEline saglik canim mis.
YanıtlaSilBörekler arasında benimde en sevdiğim pırasalı ve patlıcanlıdır eşimde sebze yemeyince hamur içinde yedirebiliyorum maalesef ne kadar sağlıklı oluyor orası belli değil :))) Teşekkür ediyorum yorumlarınız için öpüldünüz canlar ;)
YanıtlaSilçocuklara pırasayı yedirmenin kolay yolu....)) ellerine sağlık
YanıtlaSilbu arada aranıza yeni katıldım sevgiler
ben börekte pırasayı çok seviyorum :)
YanıtlaSilharika görünüyor elinize saglık
YanıtlaSilBence de göçmenler böreği çok sever ve çok da güzel börek yaparlar.Genelde kalabalık aileler olunca o kalabalığı doyurmanın en kolay yolunu börek olarak görmüşlerdir belki de :) Ben de çok severim pırasalı ve patlıcanlı böreği,eline sağlık.
YanıtlaSilPırasalı börek nefis görünüyor,harika pişmiş yanına çayımız eksik :) ellerinize sağlık canım.Selamlar.
YanıtlaSilEline sağlık nefis olmuş:)
YanıtlaSilSevgili
YanıtlaSilAyşe Özcan;
Leylacım;
Nergisim;
Renkli dünyam
ve Elif Gündüz
Güzel güzel yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim.Böreği sevmeyenimiz yoktur zaten göçmen olmamız tabi tetikliyor ama osmanlı mutfağının da hamur işleri çok fenadır yani kısacası türk mutfağımız bin bir çeşit bin bir lezzet ben çok memnunum halimden :))))
merhaba bloguzu cok begendımmm :D:D İzmirliyiz hemserıyız :D:D sevgıler banada beklerım
YanıtlaSilbiz de çok yaparız bunu yemeğinden çok severim ben ellerinize sağlık :) bu arada baharat delisi biri bloğunuzun ismine bayıldımm :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler Sevgili Bircan ve Boşnak kızı güzel yorumlarınız ve ziyaretiniz için çok teşekkürler.İadeyi ziyarette bulunup bir kaç söz ekledim bendeniz de ..
YanıtlaSilSevgilerimle...