20 Nisan 2012 Cuma

KAZANDİBİ

  
 Sütlü tatlılar arasında  hayır diyemediğim tek lezzettir kazandibi.Yapımını üniversite yıllarımda ev arkadaşım Nazi'ciğim den öğrenmiştim kulakları çınlasın.Tatlı krizimiz tuttuğunda bir çırpıda yapıverirdi.Öğrenci evimizde fırın olmadığından tencerede pişen tatlılar hazırlardık sürekli.Kazandibi yapımının en zor noktası dibini yakmak bence.Hala çok iyi tutturamasam da severek yapıyorum.;))

Tarifime geçmeden önce herkese hayırlı cumalar,hayırlı günler diliyorum sağlıcakla kalın....

Malzemeler:

• 3 yemek kaşığı pirinç unu
• 3 yemek kaşığı nişasta
• 5 bardak süt
• 1 fiske tuz
• 1 bardak toz şeker
• 1 tatlı kaşığı margarin
• 3 yemek kaşığı pudra şekeri


Yapılışı:

Tencereye yağ hariç malzemeler konulup karıştırılarak koyu bir muhallebi pişirilir. Ateşten indirildikten sonra mikserle 10 dakika çırpılır. Tepsiye margarin sürülüp pudra şekeri serpilir. Soğuyan muhallebi tepsiye dökülüp ocakta altı yakılır. Soğuyunca ters çevrilip dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

11 yorum:

  1. Bayılırım, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ellerıne saglık,çok güzel olmuş.Bu tatlıyı bende çokkkk sevıyorum, yanında bir kaşık dondurma enfesss oluyor.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim dilek hanımcım;))

    YanıtlaSil
  4. Sevgili heden teşekkür ederim şiddetle katılıyorum dondurmayla nefis olur sevgilerimle;))

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım harika bir tarif bu bende yapıyorum
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık arkadaşım
    Biz de de bayıla bayıla yenen bir tatlı
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. nigar ellerine sağlık maraş dondurması yanında şimdi soğuk soğuk ne gider...

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık nigar...maraş dondurmasıyla süper olur..

    YanıtlaSil
  9. ELLERİNE SAĞLIK CANIM
    ALDIMMMMM MİSSS:)))

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık nigarcım çok güzel görünüyor bir gün bende yapayım :))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. valla cok guzel yapmissiniz.dibinide tam yakmissiniz.ellerinize saglik.

    YanıtlaSil