Geçen ekim ayında Bulgaristan'a gittiğimden bahsetmiştim.Oraya gidip anneanneme KREM KARAMEL yaptırmadan gelmek olmazdı.Süt ve yumurtanın tazecik:)) olması tadını ve görüntüsünü etkiledi tabi.Sonuçmu? Mükemmeldi...:)
MALZEMELER:
- 1 kg süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 vanilya
- 6 yumurta
- Karameli için 1 çay bardağı şeker
YAPILIŞI:
Derin bir kapta şeker ve yumurtayı iyice çırpıyoruz.Sonra sütü ekleyip mikserin alçak devrinde 1-2 dakika daha çırpıp vanilyayı ekliyoruz.Karameli yapmak için tepsimize şekeri serpip ocakta eritiyoruz.Karameli kuplara eşit olarak paylaştırıyoruz.Üzerine çırptığımız karışımı da paylaştırıp,içi su dolu bir tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 160 C fırında 1 saat kadar pişiriyoruz.Oda ısısına gelen tatlımızı bir gece buz dolabında bekletiyoruz.Tatlımızın kolay çıkması için bir kaç dakika sıcak suda bekletiyoruz.Daha sonra ters çevirip servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Çok nefis görünüyorlar,her gün yesem bıkmam..)Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilSevgiler..
çok teşekkür ederim:))
YanıtlaSilçok severim büyük oğlum küçükken titreyen tatlı derdi buna ellerinize sağlık
YanıtlaSil=)) sevmeyenimiz yoktur evet güzel isim titreyen tatlı sevgiler
YanıtlaSilHayırlı cumalar dilerim arkadaşım.
YanıtlaSilkrem karemeli ben de çok severim ama hiç kendim yapmadım .
Bu tarifini yapulacaklar listesine aldım.
en kısa zamanda mutlaka denemeliyim.
sevgiler......
Hayırlı cumalar yıldız hanımcım ben çocukluğumda hiç sevmezdim.Yumurta kokuyor bu derdim anneme sürekli:=))Sonra nasıl oldu bilmiyorum çok sevmeye başladım.Özellikle anneannemin bulgaristandan gönderdiği (tavuklarından)halis köy yumurtası,ve (ineklerinden)halis miss kokulu süt ile yaptığımda eşim kendini kaybediyor yerken.Elinde almazsam bana kalmıyor:))) Köy yumurtasıyla mutlaka deneyin.Sapsarı oluyor:) ve kıvamı daha güzel tutuyor.Sevgiler benden;)
YanıtlaSil