Tüm kadınların ortak derdi olan '' akşama ne pişirsem derdi'' benide germişti geçen hafta cuma günü :) Gün içinde yoğun iş temposundan fırsat buldukça ne pişirsem acaba diye internette gezinirken,aklıma buzdolabındaki kabaklarım geldi.Eşimin kabağı sevmemesine rağmen,kolları sıvayıp ''Mücver'' yapmaya karar verdim.Tarife geçmeden önce küçük bir NOT: Kabak seven ben ve sevmeyen kocam bu yemekten sonra zıt görüşlere sahip olduk :) (BANA GÖRE ÇOK YAĞLIYDI,EŞİME GÖRE ÇOK LEZZETLİYDİ... :) )
Malzemeler:
Hazırlanışı:
Kabakların üzerini kazıyıp yıkadıktan sonra rendeleyin. Rendelenmiş kabağın suyunu tel süzgeçte süzün. Taze soğan, dereotu ve naneleri ince ince kıyarak kabakla karıştırın. Daha sonra yumurtayı ve unu ekleyip bulamaç haline getirin. Bir tavada yağı kızdırın, hazırladığınız karışımı çorba kaşığıyla kızgın yağa dökerek çift taraflı olarak kızartın. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN.
- 4 adet orta boy kabak
- 3 Yumurta
- 3 kahve fincanı Un
- 1 demet taze soğan
- 1 demet dereotu
- 1 demet taze nane
- Sıvı yağ
- Tuz,karabiber,pulbiber
Hazırlanışı:
Kabakların üzerini kazıyıp yıkadıktan sonra rendeleyin. Rendelenmiş kabağın suyunu tel süzgeçte süzün. Taze soğan, dereotu ve naneleri ince ince kıyarak kabakla karıştırın. Daha sonra yumurtayı ve unu ekleyip bulamaç haline getirin. Bir tavada yağı kızdırın, hazırladığınız karışımı çorba kaşığıyla kızgın yağa dökerek çift taraflı olarak kızartın. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN.
bayılırım mücveri her çeşitlisine:)
YanıtlaSilbazen fırında yaparım..
ellerinize sağlık..
enfes görünüyor sizinkide...
güzel yorumunuz ve ziyeretiniz için çok teşekkürler...
her zaman beklerim...
sevgilerimle...
takipteyim sizi...
Merhabalar, tanistigimiza cok memnun oldum.... Sizin de ellerinize saglik.... Sevgilerimle,
YanıtlaSilAyşegül hanımcım bende çok teşekkür ederim güzel yorumunuz ve ziyaretiniz için.Her zaman takipteyim güzel yazılarınızı,tariflerinizi iştahla okuyorum.İzmirden kocaman sevgiler...
YanıtlaSilFiliz hanımcım bende çok memnun oldum tanıştığımıza... Sevgiyle kalın;))
YanıtlaSilKabağı çok severim.Mücveri de favorilerimden.Ellerinize sağlık.Nefis görünüyor:)
YanıtlaSilKocam bayilir böyle seylere zavallim bende hic yapmam tembelligimden :( eline saglik canim
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim canlar güzel yorumlarınız için banada biraz zahmetli geldi,işin garibi kabağı seven ben,ne yalan söylüyeyim beğenmedim,ama eşimde bayıldı evimde ilk kez yapılan bu tarif artık sürekli yapılacak:))) İyi akşamlar;);)
YanıtlaSilbayılırım
YanıtlaSilellerine sağlık fırında olunca daha hafif oluyor kızartma ağır bencede
Teşekkür ederim...Fırında hiç denemedim,bu şekilde çok yağlı evet tarifini paylaşırsanız sevinirim hande hanımcım;)
YanıtlaSilcanım buldum blogunu,ellerıne sağlık öpuyorum
YanıtlaSilTeşekkürler bendende öpücükler;)
YanıtlaSil