Bugün içimde bir sıkıntı var...:((( Allahım hayra çıkarsın.Yazmak ve yazmamak arası gidip geliyorum sabahtan beri.Üzerimdeki bu ağırlığı atmalıyım diyerek koyuluyorum tarifimi yazmaya...
Benim çoğu akşam kurtarıcı yemeğimdir.Bol soğanlı kavurmanızı tavsiye ederim.
Malzemeler:
- Yarım kg tavukciğeri
- 2 büyük boy soğan
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- kimyon
Yapılışı:
Öncelikle ciğerler iri doğranır ve yıkanır. Teflon tavaya alınır. Suyunu salıp çekene kadar bir süre pişirilir. Daha sonra zeytinyağı eklenir,halka halka doğranan soğanlar da eklenip iyice kavrulur. En son baharatları eklenir. İyice piştikten sonra sıcak servis edilir.
Afiyet olsun.
Bi ara ben de çok sık yapıyordum çok pratik geliyordu bana da .
YanıtlaSilYanına pilav ve havuç salatası yok yakışıyor..
Ellerine sağlık....
hayırdır de hayır olsun canım.kalbini bozma öyle.ciğer yemiyorum ama yiyenlere afiyet olsun.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilİnşallah hayır olur sevda hanımcım:(( Teşekkür ederim;)Sevgiler..
YanıtlaSilKesinlikle yıldız hanım:)) Çalışan bayanlar olarak kurtarıcımız..Teşekkür ederim;))
YanıtlaSilcanım hayır olsun inşallah:))ben daha çok arnavut ciğeri yapıyorum tavuk denemedim ellerine sağlık afiyetle
YanıtlaSilYanına patates kızartması da varsa insan daha ne ister:)))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Rabbim gönlüne ferahlık versin..
Çok nefis gözüküyor canım, bizimkiler de çok yapar ama ben nedense sevemedim. :)) ellerine sağlık...
YanıtlaSilAyrıca canım arada hepimize oluyor ,bi ılık duş al biraz dua oku ıyı gelır :)öpüyrum
Çoğu insan sevmez tavuk ciğeri ama bence çok lezzetli olur. Yanında mutlaka pilav olmalı tabi:)
YanıtlaSilhayır olsun inş,iyi düşün iyi olsun kötüye yorma
YanıtlaSilciğer hiç pişmez bizim evde ben sevmedğimden pişirmiyorum çocuklarda haliyle sevmemiş oldular
lutenitsa blogunun ismi kahvaltı için yapılan bir yiyeceğein ismi dimi?
eşimde bulgaristan göçmeni oradan biliyorum
ellerıne saglıkkk ....goruntusu bellı edıyor lezetını..
YanıtlaSilhttp://tatlczeynep.blogspot.com/
gayett iştah açıcı ve besleyici. ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı'ndan sevgiler...
Elinize sağlık merhaba yemek harika ben de çok severim tavuk ciğerini.Ayrıca biz de Bulgaristan ve Yunanistaan göçmeniyiz kökenler aynı yani sevgiler...
YanıtlaSilmutfakta1inci.blogspot.com
Ben de bol soğanlı severim,ellerine sağlık canım,arada sırada kasvet kaplar insanı kendini başka işlerle meşgul etmek iyi gelir,sevgiler:)
YanıtlaSilçok leziz görünüyor.
YanıtlaSilher şerde bir hayır vardır diyorum sıkma canını:)
YanıtlaSilben hep dana ciğeri yerdim senden duya duya duya bende denedim tadı çok güzel ama keşke satarlarken sadece tavuğun ciğerini koysalar içine yüreği filan karıştırmasalar :)
Baharım teşekkür ederim canım mutlaka dene çok hafif ve lezzetli:)
YanıtlaSilSevgili papatya prensesim yemede yanında yat derim:)))Amin inşallah çok teşekkür ederim güzel yorumun için.
YanıtlaSilŞulecim neden sevmedin?? Çok lezzetli bence:)) Teşekkür ediyorum,kocaman öpüyorum.
YanıtlaSilAhucum evet çoğu sevmez ama bence dana ciğerinden daha yumuşak,hafif ve lezzetli:))Pilavsız olurmu gelsin kilolar;)
YanıtlaSilMukocum amin canım inşallah...Ciğer sevilmezmi kan yapar hemde çok besleyici bol bol yedir çocuklarına:))Evet canım kahvaltı için yapılan bir tür salça.Tarifi mevcut canım sayfamda.Balkanlarda herkes bilir.
YanıtlaSilSevgiyle kal.
Sevgili Tatlıcı Zeynep,
YanıtlaSilKahve dükkanı,
Mutfakta 1 inci,
Kardeşim,
Güzel yorumlarınız için çok ama çok teşekkür ederim.Hemşehrilerime selam olsun.
Sevgiyle kalın.
Sevgili erguvan vaktim,
YanıtlaSilteşekkür ederim.Böyle güzel yorumlar alınca içim rahatladı,ferahladı.Çok ama çok teşekkür ederim.Kocaman öpüyorum.Sevgiler
Sunam yüreksiz olmasından yanayım ama malesef ayıklamıyorlar işte:(( Bak sayemde ne güzel sağlıklı besleniyorsunuz ailecek afferim bana:))
YanıtlaSilAyy bilmiyorum canım yaa :(( nazlı bir gelinim sanırım ben :))
YanıtlaSil:)) Gelinler nazlı olur tatlım haksızmıyım=))
YanıtlaSilCiğerlere karşı hep bir ön yargım vardı benim Edirne'de yiyene kadar . Ellerinize sağlık
YanıtlaSil:)) Teşekkürler elif hanımcım.
YanıtlaSiltavuk ciğeri illa yürekle mi satılır? eğer öyle satılıyorsa kalplerini nasıl ayırabiliriz acaba?
YanıtlaSil