Eşimin ailesi de göçmen olmasına rağmen,yöre farklılığından sanırım bu nefis lezzet onların mutfağında yok.Bir de araştırmalarıma göre Arnavutlar yaparmış bu yemeği "DAMAT PAÇASI" diye.Biraz malzemelerinde farklılık olsa da benzer bir yemek bizim paça ile :):)
Tarife geçmeden önce nefis mi nefis bu yemeği mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.Kesinlikle pişman olmayacaksınız.
Değişik tarif ve lezzetli bir yemek arayan dostlarım işte tarif :)
Malzemeler:
* 1 litre + 1 su bardağı tavuk suyu
* 5 adet yumurta
* Yarım kg yoğurt
* 12 yemek kaşığı un (tepeleme)
* 1 litre süt
* 4 adet haşlanmış tavuk but
* 4-5 diş sarımsak
* Tuz
Üzeri İçin:
* Tereyağ
* Kırmızı toz biber
Yapılışı:
Öncelikle tavuk butları haşlanır ve suyu ılıması için kenarda bekletilir.Tavuk butları güzelce didiklenir.Sarımsaklar tuz ile dövülür.Derin bir kapta yumurta ve yoğurt güzelce çırpılır.Çırpılan karışıma yavaş yavaş un eklenir.Bir bardak ılık tavuk suyuda eklenip boza kıvamında bir karışım elde edilir.Tencerede ılıyan tavuk suyuna hazırlamış olduğumuz bu karışım yavaş yavaş karışıtırılarak dökülür.Orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar pişirilir.(Hızlı karıştırmak gerekiyor dibinin tutmaması için).Daha sonra ezilen sarımsaklar da eklenir.Tuzuna bakılır.Eksikse bir miktar daha atılır.Koyu bir kıvam alan karışımın içine yavaş yavaş süt eklenir.Pütürsüz ve kıvamlı bir karışım elde edene kadar kaynatılır.Göz göz kaynamaya başlayınca ocaktan alınır.Üzeri için tereyağın da kırmızı biber kızdırılır.Hazırlanan paçanın üzerine dökülür.Sıcak olarak servis tabağında alınır.Üzerine didiklenmiş tavuk etleri dizilir.Afiyetle yenir.:)
(Fotoğraf sırası yemeğin tarifi ile bire birdir.)
Afiyet Olsun....
Hiç yemedim
YanıtlaSilama malzemelerden ne kadar nefis olduğu belli
denemeliyim :) yapan eller dert görmesin.
Afiyetler olsun............
elinize sağlık..
YanıtlaSilhımmm.efis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkürler kızlar'sss ;)
YanıtlaSilEllerine sağlık Nigarcım değişik bir şey denemeli...
YanıtlaSilEllerinize sağlık güzel görünüyor :)
YanıtlaSilKesinlikle Selcen'im bu tarifi özellikle yayınlamak istedim.Bu tadı herkes öğrenmeli nefis bizim aileye gelen gelin ve damatlar beğendiler ve artık götürüyorlar :)
YanıtlaSilTeşekkürler Yemek tarifleri ;)
YanıtlaSilbenim anneannem de eski cumalıydı. tarifler için teşekkürler
YanıtlaSilHemşehrimiz yani Sibel hanım ne güzel çok sevindim ;)
YanıtlaSilSevgilerimle...
Çocukluğumda en sevdiğim yemek rahmetli
YanıtlaSilb abaannem yapardı,annem de tarifi tam olarak bilmiyordu hep denemek istiyordum tarife kavuştum çok şükür ve yaptim babaannemin ki kadar lezzetli oldu onun kokusunu hissettim tsk
Nasıl sevindim bu yoruma anlatamam çok teşekkürler afiyet bal şeker olsun. ;)
SilCocuklugumda en sevdigim yemekti paca rahmetli b abaannem yapardı ailede ,annem de tam olarak bilmiyor ne zamandır aklıma dustu tarifini uyarladim çok lezzetli oldu ben tarifi küçülterek yaptim nefis oldu iyiki paylasmissimiz babaannemin kokusunu hissettim çok duygulandım onu çok s eviyorumm canım babaannecigim nur içinde yat
YanıtlaSilNurlarda uyusun inşallah.
Silgöçmen çoçuğuyum .bizde mutlaka yapılır eşim ankara lı olmasına rağmen mutlaka denemelisiniz afiyet olsun
YanıtlaSilÇok teşekkürler güzel yorumunuz için ;)
SilEsim Bulgaristan Gocmeni.Bir kez denedim.Lezzetli ancak sarimsak bence daha fazla konulmali.Daha da lezzeti artiyor tavsiye ederim.
YanıtlaSilÇok doğru söylüyorsunuz Esra hanım ayrıca çok teşekkürler afiyet bal şeker olsun ;)
SilAfiyet olsun benim annem yapar afiyetle yerdik beni o güzel kalabalık günleregötürdünuuz tesekkürlerruhları şad olsun
YanıtlaSilAmin nurlarda uyusunlar inşallah.
SilMerhaba, bende Eski Cuma'lıyım rahmetli babaannem Razgrat'tan Eski Cuma'ya gelin gitmiş. Ona da kayın validesi öğretmiş elide lezzetliydi ve nefis yapıyordu. Resimde görünen aynı babaannemin yaptığı gibi.
YanıtlaSilAaa ne güzel hemşehriymişiz.Ahhh anılarımız... Kaybetmemek için bende böyle lezzetli tarifleri annemden ve babaannemden öğrenip paylaşmaya çalışıyorum.Çok duygulandım inanın sevgiyle kalın ;))
Sil