Yaz mevsiminde benim gibi ağır ve yağlı yemekler yerine salata ve mezelerden yanaysanız, Kabaklı Havuçlu Meze soğuk başlangıç yemeği olarak sunulduğu  gibi bir et yemeğinin yanında da ikram edilebilir.Ve yahut öğleden sonra oturmalarında,arkadaş toplantılarında,altın günlerinde...
   Sevgili anneciğimin yemek davetine yaraşır bu meze ile bende renk kattığımı düşünüyorum.
Malzemeler:
4 adet haşlanmış patates
 2 adet kabak 
3 adet havuç
 4 diş sarımsak 
1-2 su bardağı yoğurt(kıvamına göre) 
Zeytinyağı 
Tuz
Yapılışı: 
  Öncelikle patatesleri haşlıyoruz.Bir yanda  kabakları rendenin iri tarafıyla rendeleyip orta ateşte zeytinyağıyla  pembeleşene kadar kavuruyoruz.Haşlanan patatesleri derin bir kaba alıp  rendeliyoruz.Üzerine kavrulan kabakları ekliyoruz.En son dövülmüş  sarımsak ve yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz.1 saat kadar buzdolabında  beklettikten sonra üzerine rendeleyip kavurduğumuz havuçları  serpiştirerek servis ediyoruz. 
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder