Upuzun bir aradan sonra herkese kocaman bir merhaba demek istiyorum öncelikle. Ne kadar uzun zaman olmuş yazmayalı. Yazıyı yayına almadan önce ne çok değişiklik yapıyormuşuz vallahide unutmuşum.🐥 Yazana kadar ve yayınlayana kadar resmen canım çıktı. Neyse anlatacak çok şey var ama bir tarife hepsini sığdıramam tabiki. :) 🍋🍋🍋 İlham gelmişken en hızlısından acayip bir tarif paylaşıcam şimdi.Tarif sevgili dostum Ninonun Mutfağı'na ait efsane bir lezzet.💛
Yılbaşı öncesi şirkette hediye çekilişi yaptık.(Bu arada burası yeni işyerim gerçi 4.yıla başladım,düşünün artık yazmadığım zamanı ) 😎dedim ki kutlama havasında olsun elim boş gelmeyeyim hediyeleşme merasimine ;) Parmak yedirtecek cinsten bir cheesecake oldu.Tarife bakarsanız zaten peynirlerin farkı ve aroması ile efsane bir lezzet olduğunu anlarsınız.Kısacası hem güzel bir hediyeleşme merasimi oldu hem de damak tadına hitap ettiğimi düşünüyorum.
Gelelim bu lezzetin yapım aşamasına;
Ninocuğuma tekrar teşekkür ediyorum bu güzel tarifini benimle paylaştığı için.
Buyrun bakalım :)))))
- Boş fırın tepsisine su koyup fırının en alt rafına yerleştirin ve fırını 175 derecede ısıtmaya başlayın. 26 cmlik kelepçeli kalıbın altına yağlı kâğıt yerleştiriyoruz. Yanlarını folyo ile sarabilirsiniz ben tercih etmiyorum. Ama cheesecake in yanları beyaz kalsın istiyorsanız sarın.
Malzemeler:
Taban için;
*2 paket yulaflı bisküvi
*100 gr eritilmiş tereyağı
*Bolca taze fındık
Krema için;
*1 kutu mascapone
*1 paket krem beyaz
*1 paket quark
*6 yemek kaşığı şeker
*3 yemek kaşığı buğday nişastası
*200 ml krema
*3 yumurta
*1 paket vanilya
*1 limon kabuğu rendesi
Limon jeli için;
*2 limon suyu
*2 çay bardağı su
*2 yemek kaşığı buğday nişastası
*3 yemek kaşığı şeker
*1/2 çay kaşığı zerdeçal
Üzerini süslemek için;
*Limon dilimleri
Yapılışı:
Bisküvi ve fındıkları rondodan geçiriyoruz üzerine erimiş tereyağı gezdirip yoğuruyoruz. Yağlı kâğıt serdiğimiz kelepçeli kalıba harcı koyup bardakla bastırarak iyice sıkılaştırıyoruz. 20 dakika kadar buzluk kısmında dinlendiriyoruz. Taban dinlenirken biz kremamızı hazırlayabiliriz. Mascarpone, krem beyaz ve quarkı derin bir kaba alıp şekerle çırpalım. Mikserin en düşük ayarını kullanabiliriz veya el çırpısı da olur. Kremayı ekleyip karıştıralım. Nişasta, vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave edelim ve karıştıralım. Yumurtaları tek tek verip iyice özdeşleşince diğerlerini de ilave edip çırpmaya devam edelim. Çok hızlı çırpılmayacak karışması yeterli. Buzlukta dinlenen tabanı çıkartabiliriz. Üzerine kremamızı döküyoruz. Kalıbı tezgâha vurup kabarcıklarını çıkartalım ve ısınmış fırına verelim. Alarmları kuruyoruz tam 35 dakika sonra fırını kapatın ama kalıp içeride kalıp en az 1,5 saat burada soğusun. Amaç yavaş yavaş soğuması. Ortası sallanıyor olabilir size cıvık gelebilir sakın endişe etmeyin. Bu arada jel malzemelerini karıştırın ve çırparak pişirin. Yine ara ara çırparak soğutun. 1,5-2 saat fırında ılıyan cheesecake artık çıkartabilirsiniz. Üzerine jeli dökün limon dilimleri ile süsleyin ve en az 6-7 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyetle🙋🏻♀️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder