12 Şubat 2013 Salı

DR.OETKER SEVGİLİLER GÜNÜ WORKSHOP


02.02.2013 cumartesi günü Dr.Oetker sevgililer günü temalı workshop'una davetliydik.O hafta yıllık izinde olmam büyük şanstı.Cumartesi günleri mesaimiz olduğundan izin almak zorunda kalabilir,ya da daveti geri çevirebilirdim.Neyse ki söz konusu olmadan büyük bir mutlulukla yola koyuldum.




12 blogger arkadaşım ile güzel ve kısa bir yolculuğun ardından Dr.Oetker'in müthiş tesislerine vardık.İçten,samimi ve güler yüzlü bir  ekip bizleri karşıladı.Dr.Oetker Poğaça,kakaolu ve sade Wolke ile çay ve kahve eşliğinde güzel bir kahvaltı yaptıktan sonra pasta ve muffinlerin yapılacağı deneme mutfağına geçtik.İlk önce Sevgililer günü temalı "EROS AŞK PASTASI" için kolları sıvadık.Deneme mutfağında her şey önceden hazırlanmıştı.Bizlere de önlük ve keplerimizi takıp hamaratlığımızı göstermek kaldı :)




Dr. Oetker Pandispanya unu ile hazırladığımız pandispanyalarımızın ve nefis EROS AŞK pastamın tarifi ;)



Malzemeler :

Pandispanya için:

* Yarım Paket DR.OETKER Pandispanya unu
* 2 adet yumurta
* 4 yemek kaşığı su

Pandispanyayı ıslatmak için:

* 12 yemek kaşığı süt
* 3 – 4 damla Dr.Oetker Butter Vanilya sosu

Dolgu Kreması için:

* 2 çay bardağı süt
* 1 paket Dr.oetker Dolgu Kreması (isteğe göre vanilyalı veya kakaolu ben vanilyalı yaptım)
* 10 damla Dr.Oetker  Vanilya sosu 

Dolgu Krema Üzeri Malzemesi:

* 3 adet minik doğranmış çilek
* Yarım dilimlenmiş muz
* Vişne
* Antep fıstığı ve damla çikolata

Dış Kaplama Kreması:

* 300 ml soğuk süt ( kremanın sert olması için sütün soğuk olması çok önemli)
* 1 paket Dr.oetker Vanilyalı Pasta Kreması

Süslemek için:

* Dr.oeker kakao 
* Dr.Oetker kalpli ve harfli çikolata parçaları

-Eros Şeklinde Şablon  Dr Oetker Tradition Kalp Kek kalıbı 24 cm






Yapılışı :


Fırını 170 dereceye ısıtın.

Kalıbınızı katı yağ ile yağlayın.
Pandispanya için, Yumurta , su ve pandispanya ununu önce yavaş sonra hızlı devirde krema haline gelene kadar 7-8 dakika çırpın.
Kalpli kalıbınıza döküp 30- 35 dk. pişirin
Pişen kekinizi iyice soğuması için bekleyin ve bu arada dış kaplama kremasını hazırlayın.
Dış kaplama kreması için ; 2 çay bardağı soğuk süte dolgu kremasını ve 10 damla vanilya aromasını ekleyip kremayı hazırlayın. 4 yemek kaşığı kremayı sıkma torbasına ayırarak soğuk kalması için buzdolabına kaldırın.
Pandispanyayı 2 ye kesip üst kısmı alta gelecek şekilde koyun.
Islatmak için hazırladığınız sütün yarısını pandispanyanın üzerine gezdirerek ıslatın.
Hazırladığınız iç kremasının tamamını kenarlardan 1 cm boşluk bırakarak pandispanyanın üzerine sürüp,çilek,vişne,muz,damla çikolata ve antep fıstığınızı da yerleştirdikten sonra diğer katı da üzerine kapatın.Kalan süt ile kapattığınız parçayı ıslatın.
Dış kaplama kremanızı pastanın kenarlarından başlayarak tamamını kaplayın.Sıkma torbasına ayırdığınız krema ile pastanızın kenarlarını süsleyin.Eros şeklinde kesilmiş kağıt kalıbınızı pastanın üzerine yapışmayacak koyun.Kolay çıkması için yapıştırmayın)Süzgeçin içine bir kaşık kakao koyup ve tüm pasta üzerine yavaş eleyerek dökün.Tamamı kakao ile kaplandıktan sonra bir maşa yardımı ile eros şeklindeki kağıdı pastanın üzerinden alın.
Dr.Oetker kalpli ve harfli çikolatalar ile süsleyin.



Pandispanyalarımız fırında pişerken bizlerde Dr.Oetker'in tarihçesini anlatan keyifli bir görsel izledik.Ardından pastalarımızı yukarıda ki tarife göre hazırlayıp pasta kutularına koyarak buzdolabında soğumaya bıraktık.




Sonrasında da Dr.Oetker'in nefis pizzalarını ayran eşliğinde bir güzel hüplettik.Bir süre dinlendikten sonra Dr.Oetker ekibinin nefis kahve ikramı ile kendimizden geçtik.Keyfimize diyecek yoktu.İlk defa katıldığım bir etkinlik ve bundan duyduğum haz anlatılamazdı...;)




Ardından Cevizli Biberli Muffinleri yapmak için tekrar mutfağa geri döndük.Yine aynı özen ile tüm malzemeler hazırlanmıştı.Dr.Oetker ekibi her sorumuz ve isteğimiz için hazır bekliyordu.Muffin çalışmalarını 2'şer kişi yaptık.Benim ortağım sevgili Pembe Kekik Sibel ablamdı.Birlikte son derece keyifli çalışarak hazırladık muffinlerimizi.Hazırladığımız biber süsleri de bizleri oldukça keyiflendirdi.Fenerbahçeli eşlere sarı kırmızı muffinler :))) Mufinleri hazırlarken ilgimi çeken ve çok şaşırdığım konu ise Dr.Oetker sade kek karışımı kullanmamızdı.Nasıl yani şekerli mi diye düşünürken Dr.Oetker halkla ilişkiler biriminden Emine Hanım bu konuda bizi aydınlattı.Şekerli değilmiş tuzlu tarifler içinde kullanılabiliyormuş.Bir çok pratik bilgi öğrendiğim için ayrıca mutluluk duydum.İyi ki katılmışım dedim kendi kendime ;)






Cevizli Muffin Tarifi:


 Malzemeler:


* 1 paket Dr.Oetker sade kek karışımı

* 3 yumurta
* 1/2 su bardağı küp şeklinde doğranmış kırmızı biber
* 1/2 su bardağı küp şeklinde doğranmış yeşil biber
* 3-4 dal ince doğranmış dere otu
* 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 1,5 su bardağı süt
* 1 su bardağı tulum peyniri rendesi
* 2-3 diş ince doğranmış sarımsak
* 1-1,5 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1-1,5 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen

Süslemek için ;


* Kırmızı, sarı, yeşil biberler

* Minik domatesler
* Kürdan
* Biberleri kesmek için çeşitli kalıplar

Yapılışı:



12' li muffin kalıbını margarin ile yağlayın.
Yumurta,sarımsak,tuz,karabiber,fesleğen,dereotu,zeytinyağı ve sütü derin bir kaba koyun el çırpıcı ile iyice karıştırın.
Sade kek karışımını 2-3 seferde ekleyerek pürüzsüz olana kadar karıştırmaya devam edin.
Sırayla doğranmış biberleri, tulum peyniri rendesini ve cevizi ilave ederek her malzemeden sonra karıştırın.
Hamuru muffin kalıplarına paylaştırın ve fırının orta rafında pişirin.
Fırından aldığınız muffinleri 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve tel ızgara üzerine sıralayın.
Biberlerin iç kısımlarını temizleyerek çeşitli şekillerdeki kalıplarla kesin.
Kürdanlara minik domates ve şekilli biberlerden takarak muffinleri süsleyin.
Ilık veya soğuk servis yapın.

Kalpli Eros Pastasının ve Cevizli Muffinlerin kalıplarını Dr.Oetker Sanal Mağazası'ndan temin edebillirsiniz.




Günün sonunda Dr.Oetker'in bizler için hazırladığı sertifikaları sırayla poz vererek aldık Emine Hanım'dan.Tüm arkadaşlarım aldıktan sonra keplerimizi havaya fırlatıp günü keyifle kapattık.Hazırladığımız pasta ve muffinlerin yanında bizler için hazırlanan hediye paketlerimiz ile ayrıldık bu sıcak tesisten...


Bu güzel günde öncelikle ekibin güler yüzlü temsilcileri Emine Özden ve Arzu Bilici'ye,

Gün boyu bizimle yakından ilgilenen Dr.Oetker'in güler yüzlü tüm çalışma ekibine,
Bu keyifli günde benimle birlikte olan tüm blogger canlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum...

Daha nice,güzel,keyifli etlinliklerde bir arada olmak dileğiyle.....


Sevgiler...


9 yorum:

LaceToys dedi ki...

Ellerine emeğine sağlık Nigarcım. Çok güzel anlatmışsın yaşadıklarımızı.. Başka etkinliklerde görüşmek üzere .. Sevgimle..

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

e süpermis,keske bizde katilabilseydik,sevgiler...

pembe kekik dedi ki...

Nigar'cım çok güzel yazmışsın muffinler o kadar lezzetliydi ki hemen yendi bitti. Lacivert biber olmadığı için yemek zorunda kaldılar :)Birlikte olmak çok keyifliydi. Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Ne güzwel anlatmışsın.yeniden yaşadım desem yeridir.Kalemine sağlık
Sevgilerimle
Şeniz

Selcen Şenocak dedi ki...

Nigarcım çok güzel bir etkinlikti. Resimler ve yazın harika ellerine sağlık canım...

wantthefashion dedi ki...

muffinler favorim! harika bi yazı (^-^) tarifleri scan ettirdim bile :)

pembe kekik dedi ki...

Ne kadar güzel anlatmışsın uzun uzun hiç bir ayrıntıyı atlamadan o gün gözlerimin önünde tekrar canlandı.Birlikte nice etkinliklere Nigar'cım. Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Yazılarının devamını merakla bekliyorum, tariflerin harika...

http://thelifebyhulik.blogspot.com/

Hulik

Nigar SARGIN dedi ki...

Canım bloggerlerım iyi ki beraberdik o gün çok güzel saatler geçirdik sizleri tanıdığım için çok ama çok memnunum,çok mutluyum...Daha nice etkinliklerde görüşmek dileğiyle...Yüreğiniz kadar güzel yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum...Sevgilerimle ;)