9 Aralık 2010 Perşembe

Kış geldi...

     Sonbaharı yaşamadan kış geldi çattı.İzmirde uzun zamandır dört mevsimi yaşayamaz olduk.Sanki bir günde hemen yazdan kışa geçiveriyorsunuz.Duymuşsunuzdur ''İzmir'in havasına güven olmaz'' diye bir laf vardır.Günlük güneşlik bir günde aniden bulutlar gökyüzünü kapatıyor ve ardından şakır şakır yağmurla fırtına karışımından oluşan,arada ayazında eklenip buz kestiği ve karın olmadığı bir mevsimdir İzmirde Kış...Kar görmediğimiz için hafif bir kar çisentisinde kendimizi dışarlara atarız ''görmemişler gibi'':):):)Kar görmeye hasret kaldığımız gibi bir kaç yıldır sonbaharada özlem duyuyoruz.
    Geçtiğimiz Ekim ayında Bulgaristana kısa bir yolculuk yaptık eşim ve annemle.Sonbaharın en güzel günlerinde gitmişiz.İyi kide gitmişiz.Ağaçlar yapraklarını dökerken altında yürümek,soğuk olmayan ama sıcakta olmayan nasıl tarif etsem bilemedim ılıcacık bir hava(ılıcacık bir kelime biraz garip oldu ama):)))),yağmurun tane tane yağışı,havanın sakinliği büyülenmiş gibiydik.Annemle10 derece soğukta ince birer ceketle gezerek '' sen üşüyormusun,hayır ben üşümüyorum,ne garip bir hava değil mi?''soru ve yanıtlarıyla gezdik durduk14 gün.
    İzmir'e döndüğümüzde yazdan kalma sıcak bir gün karşıladı bizi.Sonbahardan eser yoktu.Havada yaprak kıpırdamazken ben ağaç yapraklarının yavaş yavaş sararıp dökülmesini özlüyordum.Sonbaharı mevsimini yaşamayı özlüyordum...

         Sonbahar ve Bulgaristan'dan bir kaç kare...






      Bu kadar soğuk ve kıştan bahsetmişken üzerine sıcak yazdan kalma buz gibi bir yaz tatlısı tarifi paylaşıyorum.

Vişneli Buzluk Tatlısı



Malzemeler:

1 su bardağı dondurulmuş vişne
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 su bardağı damla çikolata
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 yemek kaşığı tarçın
2 paket burçak bisküvi
2 paket kremşanti


Yapılışı:

  Öncelikle Kremşantiyi çırpıyoruz burçak bisküvileri içine kırıyoruz. Tüm malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz. Buzdolabı poşeti serdiğimiz bir borcama döküp buzluğa atıyoruz. 3–4 saat beklettikten sonra soğuk soğuk servis ediyoruz.(Tarçın, hindistan cevizi ve damla çikolata aromalarını sevdiğim için katıyorum. Arzuya göre, katılmayabilir.)