6 Ocak 2011 Perşembe

TAVUKLU KARNIYARIK

   Türk mutfağının en önemli yemeklerinden biridir Karnıyarık.Davet sofralarına çok yakışan ve genellikle kırmızı etle yapılmasına rağmen,tavuk sever biri olarak tavuk etininde bu yemeğe çok yakıştığını düşünüyorum.Yanında cacık ve bulgur pilavıyla ikram edilirse tadına doyum olmuyor. 

  Sizde bu hafifliğe ve lezzete ortak olmak isterseniz işte size tarifi…



Malzemeler:

•    300 gr tavuk göğüs eti
•    1 kg patlıcan
•    1 adet kuru soğan
•    2 adet domates
•    3 adet biber
•    1 çorba kaşığı salça
•    Kaşar peyniri
•    Tuz
•    Kimyon
•    Pul biber
•    Karabiber
•    Sıvıyağ

Yapılışı:

   Patlıcanları fırın tepsisine koyup fırında közleyin. İç harcı için, soğanı syup yemeklik doğrayın. Tavada sıvıyağı ısıtın ve doğradığınız soğanları bu yağda kavurun. Biberleri ince doğrayıp üzerine ekleyin. Tavukları rondodan geçirin ve salçayla birlikte karışıma ilave edin ve karıştırın. Son olarak tuz, kimyon, pul biber, karabiberi ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın.
   Pişen patlıcanların ortasını kesip içlerine hazırladığınız harcı paylaştırın. Önceden 175 C’ ye ısıtılmış fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra üzerine kaşar peynirini serpip tekrar fırına verin. Kaşar  peyniri eridikten sonrafırından çıkartıp sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: