21 Ağustos 2015 Cuma

UNLU BÖREK

  


  "Güzel tabir şu ''görüşmek üzere''.Hem bir ayrılığı ima ediyor, hem de tekrar buluşma arzusunu.Ne tümüyle iyimser,ne tümüyle kötümser.İkisini de içinde barındıran bir ifade.Ölüm gibi."
  Hayatta her zaman mutlu anılarımız olmuyor malesef..Hayatın sevdiklerimizi bizden aldığında farkına vardığımız anlarımız gibi...
Çok sevdiğimiz,gözleri her daim gülen,asla surat asmayan,öylesine pozitif bir insanın yaşı kaç olursa olsun göçüp gitmesine,onun bıraktığı boşluğa malesef ki alışamıyor insan.Mekanın cennet,ruhun şad olsun inşallah...Geride kalan tüm sevdiklerin seni asla unutmayacak..
  Geçtiğimiz haziran ayında çok sevdiğimiz eniştemizi ebedi yolculuğuna uğurlamıştık.Bugün tarihe baktığımda koskoca 2 ay geçmiş dün gibi olanın ardından.Zaman o kadar hızlı ki bazen sürekli dünlerde kalıp hiç yarınlara gitmek istemiyorum.Çünkü sevdiklerimiz,güzel her anımız hep dünlerde kalıyor....
   Böyle acılı zamanlarda her ne kadar yeme içme isteği olmasa da cenaze evine yemek,ikram v.s. hazırlayıp götürmek adettendir,sünnettir.
Bende tarifini sevgili arkadaşım Selcen den aldığım böreği hazırladım o gece için.7.gecesi okunacak mevlüdü iftar saatine denk geldiğinden verilecek yemeğin yanında ikram ettik.Allah kabul etsin inşallah ruhuna değsin...
Buyrun tarifime;


Malzemeler:


* 5 adet yufka

* 5-6 yemek kaşığı un
* 4 adet haşlanmış patates
* 100-150 gr.lor peyniri
* Kıyılmış maydonoz
* Pul biber
* Karabiber
* Tuz
* Sıvı yağ

Üzeri için:

* Yarım çay bardağı Sıvıyağ 

* 1 adet yumurta sarısı

Yapılışı:


Öncelikle yufkayı tezgaha serelim ve her tarafını sıvı yağ ile yağlayalım.Bir yemek kaşığı unu bir süzgeç yardımı ile yağladığımız yufkanın her tarafına eşit gelecek şekilde serpelim.Yufkanın uç kısmını 3 parmak kalınlığında içe doğru katlayalım.Katladığımız kısım üzerine sıvı yağ sürelim.Sonra sağ ve sol yanlarından da 2şer parmak genişliğinde katlayalım.Hazırladığımız içten katladığımız uzun kenara bolca koyup rulo şeklinde saralım.Üç parmak genişliğinde kesip,yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.Diğer yufkaları da aynı şekilde saralım.Üzerine sıvı yağ ve yumurta karışımını sürüp,180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim. 


Sıcak servis yapalım.


Not:Yufkalardan çıkacak börek sayısı tamamen size kalmış sayı fazla olsun derseniz daha ince,daha az olsun derseniz daha kalın kesebilirsiniz.

14 yorum:

Selcen Şenocak dedi ki...

Ellerine sağlık canım, tarifi beğenmene sevindim 😊

Unknown dedi ki...

Börekler çay saatlerinin baş tacıdır...:) Ellerinize sağlık... Bu güzel bloğu izlemeye aldım.. sevgiler...

LerzanKaradan.com dedi ki...

ellerinize sağlık nefis gözüküyor
başınız sağ olsun

Adsız dedi ki...

Allah rahme t eylesin, ruhuna degsin

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

Sabırlarınız bol olsun .
Ellerinize sağlık .

lezzettramvayı dedi ki...

börek mukemmel bir sunum ellerine saglık :)

audrey dedi ki...

Güzel görünüyor elinize sağlık :)

Sedef Coşkun dedi ki...

Ellerinize sağlık :)

çatlakkafe dedi ki...

başınız sağolsun

Ada Deniz dedi ki...

ellerinize sağlık:))

Eleganceblr dedi ki...

börek ne güzel görünüyor elinize sağlık bu arada sizi takibe aldım sevgiler http://apaydindunyam.blogspot.com.tr/

İstanbul Boyacı dedi ki...

iyi bir site teşekkürler.

fuat gencal dedi ki...

Merhabalar, çok güzel çok leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

AYŞİN BOZ dedi ki...

ALLAH RAHMET EYLESİN ENİŞTENİZE DE TÜM ÖLENLERE DE...ELLERİNİZE SAĞLIK NE GÜZEL NE DÜŞÜNCELİ BİR DAVRANIŞTIR ÖLÜ EVİNE YEMEK GÖTÜRMEK. ÜSTELİK HEP DERLER Kİ; ACIYAN YER AYRI, ACIKAN YER AYRI...
MECBUREN YEMEK YENİLECEK, SU İÇİLECEK AMA CENAZE EVİNİN O ÜZÜNTÜ ARASINDA ONLARI DÜŞÜNECEK NE ZAMANI NE TAKATİ VARDIR...
ALLAH KALANLARA SAĞLIK SELAMET VERSİN...
SAYGILAR...