12 Nisan 2016 Salı

Kuru Erikli Bulgur Pilavını siz de pişirebilirsiniz…



Duru Bulgur’un hazırladığı bulgurlu yemek tarifleri ile yapacağınız birbirinden lezzetli yemekler, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Bulgur pilavını kuru erikle pişirmeyi denediniz mi ?

Türkiye’nin lider gıda firmalarından Duru Bulgur, her ay hazırladığı bulgurlu yemek tarifleriyle lezzet şöleni yaşatıyor. Siz de Duru Bulgur ürünleri ile yapacağınız birbirinden lezzetli yemekler ile sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz. Bu ay ki Duru Bulgurlu tarifimiz; Kuru Erikli Etli Bulgur Pilavı..

Duru Başbaşı Bulgurundan hazırlanan Etli Bulgur Pilavının tarifi şöyle:

İÇİNDEKİLER:

Hazırlama süresi 15 dakika/Pişirme süresi 15 dakika

Malzemeler:(4 Kişilik)

  • 1 su Bardağı (160 gram) Duru Başbaşı Bulgur   
  • 1 yemek kaşığı (7 gram) Zeytinyağı
  • 4 adet (20 gram) Kuru Erik (Küp küp doğranmış)
  • 6 adet (30 gram) Arpacık Soğan
  • 100 gram Yağsız Kuru Kuşbaşı et (Yarı haşlanmış kuzu eti)
  • ¼ adet (13 gram) Kırmızı Kapya Biber (Küp küp doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı (10 gram) Tereyağı
  • 1 çay kaşığı (2,5 gram) Tuz
  • 2 su bardağı (360 gram)  Kaynar Su


HAZIRLANIŞI :

Yayvan bir tencereye zeytinyağı ve tere yağını koyun.Eriyince arpacık soğanları ilave edin. Kısık ateşte 1-2 dakika çevirin. Üzerine küp küp doğranan kırmızı kapya biberleri ilave edin. Yarı haşlanmış etleri ekleyerek 2 dakika kavurun. Küp küp doğranan kuru erikleri ilave edin. Ardından Duru Başbaşı Bulgur, tuz ve kaynar suyu bekletmeden ekleyin. İsteğe göre karabiber ilave edilebilir. Kısık ateşte 15 dakika bulgurlar göz göz olana kadar pişmeye bırakın. Bulgur pilavınızı 20 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun.....

☕♫❀💝🍲🍴

4 yorum:

Özay Tuğral dedi ki...

Oh nefis ellerine sağlık.

Kızsal Şeyler dedi ki...

Değişik ve güzel bir tarif olmuş ellerine sağlık ♥

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

Bulgur da DURU dan şaşmam hiç değiştirmeden kullandığım markadır. aa bu arada minik torunum da DURU:))

ellerine sağlık. hiç denemedim TV de karışık kuru meyvelerden pirinç pilavı görmüştüm .kuş üzümü koyduğum da çok hoş oluyorsa erikle niye olmasın deneyeceğim bu tarifi. Sevgiler.

LEZZET TRAMVAYI dedi ki...

bayıldım ellerinize saglık :)