6 Ocak 2011 Perşembe

KREM KARAMEL

     Geçen ekim ayında Bulgaristan'a gittiğimden bahsetmiştim.Oraya gidip anneanneme KREM KARAMEL yaptırmadan gelmek olmazdı.Süt ve yumurtanın tazecik:)) olması tadını ve görüntüsünü etkiledi tabi.Sonuçmu? Mükemmeldi...:)





MALZEMELER:

  • 1 kg süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 vanilya
  • 6 yumurta
  • Karameli için 1 çay bardağı şeker
YAPILIŞI: 

  Derin bir kapta şeker ve yumurtayı iyice çırpıyoruz.Sonra sütü ekleyip mikserin alçak devrinde 1-2 dakika daha çırpıp vanilyayı ekliyoruz.Karameli yapmak için tepsimize şekeri serpip ocakta eritiyoruz.Karameli kuplara eşit olarak paylaştırıyoruz.Üzerine çırptığımız karışımı da paylaştırıp,içi su dolu bir tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 160 C fırında 1 saat kadar pişiriyoruz.Oda ısısına gelen tatlımızı bir gece buz dolabında bekletiyoruz.Tatlımızın kolay çıkması için bir kaç dakika sıcak suda bekletiyoruz.Daha sonra ters çevirip servis ediyoruz.

Afiyet olsun.


6 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Çok nefis görünüyorlar,her gün yesem bıkmam..)Ellerinize sağlık..


Sevgiler..

Nigar SARGIN dedi ki...

çok teşekkür ederim:))

Unknown dedi ki...

çok severim büyük oğlum küçükken titreyen tatlı derdi buna ellerinize sağlık

Nigar SARGIN dedi ki...

=)) sevmeyenimiz yoktur evet güzel isim titreyen tatlı sevgiler

Yıldız dedi ki...

Hayırlı cumalar dilerim arkadaşım.
krem karemeli ben de çok severim ama hiç kendim yapmadım .
Bu tarifini yapulacaklar listesine aldım.
en kısa zamanda mutlaka denemeliyim.
sevgiler......

Nigar SARGIN dedi ki...

Hayırlı cumalar yıldız hanımcım ben çocukluğumda hiç sevmezdim.Yumurta kokuyor bu derdim anneme sürekli:=))Sonra nasıl oldu bilmiyorum çok sevmeye başladım.Özellikle anneannemin bulgaristandan gönderdiği (tavuklarından)halis köy yumurtası,ve (ineklerinden)halis miss kokulu süt ile yaptığımda eşim kendini kaybediyor yerken.Elinde almazsam bana kalmıyor:))) Köy yumurtasıyla mutlaka deneyin.Sapsarı oluyor:) ve kıvamı daha güzel tutuyor.Sevgiler benden;)