Geçen ekim ayında Bulgaristan'a gittiğimden bahsetmiştim.Oraya gidip anneanneme KREM KARAMEL yaptırmadan gelmek olmazdı.Süt ve yumurtanın tazecik:)) olması tadını ve görüntüsünü etkiledi tabi.Sonuçmu? Mükemmeldi...:)
MALZEMELER:
- 1 kg süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 vanilya
- 6 yumurta
- Karameli için 1 çay bardağı şeker
YAPILIŞI:
Derin bir kapta şeker ve yumurtayı iyice çırpıyoruz.Sonra sütü ekleyip mikserin alçak devrinde 1-2 dakika daha çırpıp vanilyayı ekliyoruz.Karameli yapmak için tepsimize şekeri serpip ocakta eritiyoruz.Karameli kuplara eşit olarak paylaştırıyoruz.Üzerine çırptığımız karışımı da paylaştırıp,içi su dolu bir tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 160 C fırında 1 saat kadar pişiriyoruz.Oda ısısına gelen tatlımızı bir gece buz dolabında bekletiyoruz.Tatlımızın kolay çıkması için bir kaç dakika sıcak suda bekletiyoruz.Daha sonra ters çevirip servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
6 yorum:
Çok nefis görünüyorlar,her gün yesem bıkmam..)Ellerinize sağlık..
Sevgiler..
çok teşekkür ederim:))
çok severim büyük oğlum küçükken titreyen tatlı derdi buna ellerinize sağlık
=)) sevmeyenimiz yoktur evet güzel isim titreyen tatlı sevgiler
Hayırlı cumalar dilerim arkadaşım.
krem karemeli ben de çok severim ama hiç kendim yapmadım .
Bu tarifini yapulacaklar listesine aldım.
en kısa zamanda mutlaka denemeliyim.
sevgiler......
Hayırlı cumalar yıldız hanımcım ben çocukluğumda hiç sevmezdim.Yumurta kokuyor bu derdim anneme sürekli:=))Sonra nasıl oldu bilmiyorum çok sevmeye başladım.Özellikle anneannemin bulgaristandan gönderdiği (tavuklarından)halis köy yumurtası,ve (ineklerinden)halis miss kokulu süt ile yaptığımda eşim kendini kaybediyor yerken.Elinde almazsam bana kalmıyor:))) Köy yumurtasıyla mutlaka deneyin.Sapsarı oluyor:) ve kıvamı daha güzel tutuyor.Sevgiler benden;)
Yorum Gönder