8 Şubat 2013 Cuma

SÜTLÜ BİBER KATIĞI

  Geçen hafta kullandığım yıllık izinden sonra bu hafta işe gelmek oldukça zor oldu.Gözümde büyüyen işler gece uykularımın kaçmasına bile sebep oldu o kadar yani :) 
 Yoğunluktan bloguma hiç vakit ayıramadım.Öğle yemeği molasına girmeden bu nefis göçmen yemeği tarifini yayınlamak istedim.Babaannemin klasik,evde yemek olmadığında hazırladığı şipşak yemeğidir.Babaannem hatta bu yemeğe kendi adını verdiğinden bizim ailede yemeğin ismi "HALİME KATIĞI" 'dır.Her öğün yenilebilecek bir lezzet olduğundan şiddetle tavsiye ediyorum.3,5 yıllık evli olmama rağmen geçtiğimiz akşam ilk defa yaptım.Eşimin "daha önce neden yapmadım" deyip bandıra bandıra iştahla yemesi beni çok şaşırttı açıkçası.:)))Buzluğuma yazdan közleyip koyduğum biberlerim ile bir çırpıda hazırladım katığımı:)

İşte tarif ;)


Malzemeler:


* 4-5 adet közlenmiş kırmızı biber
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 2-3 yemek kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* Yarım su bardağı su
* Yarım çay kaşığı tuz

Yapılışı:


Közlenmiş biberleri küp küp doğrayıp kavuracağımız tavaya alıyoruz.Tereyağı ve sıvı yağı ekleyip bir süre kavuruyoruz.Kavrulan biberlerin üzerine unu ekliyoruz.Sonra yavaş yavaş sütü ekleyip kıvam alması için hızlıca karıştırıyoruz.En son su ve tuzunu ekleyip 1-2 dakika göz göz olmasını bekliyoruz.İşte bu kadar yemeğimiz hazır.:)


Afiyet Olsun....

15 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

değişik ve güzel bir tarif olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

birdysevda dedi ki...

Kölenmiş biberle yapılan herşeyi çok severim.Çok ilginç bi tarif beşamelli biber sanki :) Deneyeceğim.Teşekkürler...

herşey seninle güzel... dedi ki...

Tadının neye benzeyebilecegi hakkında en ufak bir fikrim yok ama buzlukta bekleyen biberlerim var.hemen yarın hatta sabah deneyeceğim. Güzel bisi çıkacak gibi!

nergis mevsimi dedi ki...

Yapılışı çok kolay görünüyor,hele hazırda biber de varsa.Eline sağlık.

Zeyno'nun Mutfağı dedi ki...

çok değişik bir tarifmiş ama çok lezzetli görünüyor..Közlenmiş kırmızı biber varsa içinde doyumsuz bir lezzettedir mutlaka..İlk fırsatta deneyeceğim:))Sevgiler..

Fatosca Tadlar dedi ki...

ellerine sağlık canım. İlk defa duydum bu yemeği. Ne varsa eskilerde var zaten. Deepfrezde bekleyen kırmızı biberlerimle yapacağım harika bir yemek öğrendim :))
Tarif için teşekkürler...
sevgiler.

Nigar SARGIN dedi ki...

Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim dostlar...Şiddetle tavsiye ettiğim bir lezzet hele ki çalışan bayan varsa aranızda benim gibi kesinlikle hemen deneyin derim ;)
Deneyen dostlarım benimle paylaşmanızı rica ederim. ;)) Sevgilerimle...

assortiek dedi ki...

ben bunu kesin yaparım yaa:)sevceğime eminim yani:)eline sağlık

Nigar SARGIN dedi ki...

Kesinlikle seversiniz çok lezzetli bir yemek sevgilerimle ;)

Unknown dedi ki...

içine tavuk da çok yakışır gibime geliyor...çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık...

Fulya Süzen dedi ki...

Misss gibidir missss, ellerinize sağlık:)
Ben patlıcanın köz haline biterim:)) bu da hoş olmuş.
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...

Aslan pati dedi ki...

Muhteşem alışık olmayan biyenmeye bilir Sütçü ve kremaciyiz biz

Nigar SARGIN dedi ki...

Tavuklusuda PAÇA dır bizim oralarda ;) Teşekkürler

Nigar SARGIN dedi ki...

Çok teşekkür ederim Fulya hanım pratik çalışan anne yemeği kesinlikle sevgiler ;)

Nigar SARGIN dedi ki...

Teşekkürler Aslan Pati ;)