26 Kasım 2015 Perşembe

GALETA UNLU TATLI


İzmir'e kış geliyor galiba...
Bugün gri bir gökyüzü ve bol yağmurlu bir hava ile uyandık güne...
Enerjimin tavan yaptığı günler işte tam da böyle günler benim nedense...
İçimi kasvet değil huzur kaplıyor...
Böylesine enerji ve huzur doluyken hemen bloguma güzel bir tarif ekliyorum izninizle ;)))
Galeta unlu tatlı benim en favori tatlılarımın arasında baş tacıdır.Kıbrıs tatlısı olarak ta bilinen oldukça meşhur ve çok talep gören bir lezzettir kendileri :)
Yemeyin de yanında yatın yani :)))
Güzel günler dilerim efenim buyrun tarifime ;)


Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı soğuk su

Muhallebisi için :

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket krem şanti

Yapılışı:

İlk önce yumurtaları ve şekerimizi krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.Sonrasında sırayla hindistan cevizi,ceviz,sıvı yağ,galeta unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.Geniş bir dikdörtgen borcamı yağlayıp hazırladığımız karışımı döküyoruz.Önceden ıstılmış 175 C fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Diğer yanda şerbetini hazırlıyoruz.Bir kasede soğuk suyla şekeri eritiyoruz.Şerbetin soğuk,kekin sıcak olması gerekiyor.Kürdan ile kontrol edip pişen kekin üzerine soğumadan şerbetini bir kepçe yardımı ile paylaştırıyoruz.Şerbeti çekmesi için kenarda soğumaya bırakıyoruz.Muhallebiyi hazırlamak için pişirme kabına sütü,nişasta ve şekeri ekliyoruz.Topaklanmaması için tel çırpıcı ile arada karıştırarak kısık ateşte koyulaşana kadar pişiriyoruz.Göz göz kaynamaya başladığında ocaktan alıp kenarda ılımaya bırakıyoruz.Ilıyan muhallebinin içine 1 paket krem şantiyi ilave edip çırpıcı ile 2-3 dk. çırpıyoruz.
Hazırladığımız muhallebiyi kekin üzerine döküp 1 gece buzdolabında bekletiyoruz.
Vaktimiz kısıtlı ise 3-4 saat bekletip üzerini antep fıstığı,ceviz v.s. ile süsleyip servis edebiliriz.

Afiyet Olsun...

8 yorum:

SEVILAY UÇAK dedi ki...

Bende çok seviyorum bu tatlıyı. Ne güzel olmuş. Ellerine sağlık canım

Nigar SARGIN dedi ki...

Teşekkürler canım benim öpüyorum çok ;)

Sibel Erzincan dedi ki...

çok değişikmiş, ilk defa duydum ben:-) eline sağlık...

Renkli Pasta Sepeti dedi ki...

Oldukça iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.. Sevgiler..

Gulsah Onen dedi ki...

içim gitti nasıl güzel bir görsel o :) ellerinize sağlık

Aslı'nın Dünyasıı dedi ki...

Elinize sağlık (:

Evren Martı dedi ki...

Daha önce tattığım bir lezzet ellerinize sağlık misss

fulya dedi ki...

Merhabalar,
Elinize sağlık, güzel olmuş.
Sizleri de beklerim yeni sayılırım, paylaşımlarımız bol olsun, sevgiler.
SİHİRLİ YEMEK KUTUSU...