1 Aralık 2015 Salı

MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI


     Yılın son ayının ilk gününden herkese selam olsun;

Bugün kış mevsimine merhaba dedik.Artık soğuklar inceden hissettirmeye başlayacak gibi duruyor.Çok üşüyen biri olarak bugün kendimi hasta olma yolunda,hatta üzerimden kamyon geçmiş gibi hissediyorum :) Sabahtan enerjim bu kadar tükenmişken gün nasıl bitecek hiç bilmiyorum...
     Ya nasip diyelim... :) değil mi?
Bütün soğukluğuyla bedenimizi üşütmesine rağmen,sıcacık nefesiyle yüreğimizi ısıtan Aralık ayının ilk gününe bu çıtır tarifimle devam etmek istiyorum.

Hayırlı aylar efenim...



Malzemeler:

* 300 gr. tel kadayıf
* 4 yemek kaşığı tereyağı
* 5 yemek kaşığı toz şeker
* 1,5 su bardağı çekilmiş ceviz

Muhallebi için :

* 1 litre süt
* 1 su bardağı toz şeker
* 2 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı buğday nişastası
* 1 paket krem şanti

Yapılışı:

Geniş bir tencereye tereyağı,şekeri ve didiklediğimiz tel kadayıflarını ekleyip,kadayıflar pembeleşene kadar kavuruyoruz.Ocaktan indirmeden çekilmiş cevizi de ekleyip bir kaç dakika daha kavuruyoruz.Ocağın altını kapatıp kenarda ılıması için bekletiyoruz.
Diğer yandan muhallebiyi hazırlamak için krem şanti hariç tüm malzemeyi bir tencereye ekleyip çırpıcı tel ile güzelce karıştırıyoruz.Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip, soğuması için kenara alıyoruz.Ilıyan muhallebinin içine toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpıyoruz.
Yuvarlak bir borcama kavrulmuş kadayıflarımızın yarısını döküp elimizle yada bir kaşık yardımıyla bastırarak döşüyoruz.Üzerine muhallebimizi ekleyip,en üste tekrar kalan kadayıfları döküp,elimizle yada bir kaşık yardımıyla hafifçe bastırıyoruz.Buzdolabında bir gece bekledikten sonra servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Fulya Süzen dedi ki...

Selam Baharatın kızı:))))
Bu tarif bendekinin ve uyguladığımızın bire bir aynı, çok da güzel olur, sizin de elinize sağlık...
Ben de beklerim, güzel paylaşımlarımız olsun dileğiyle sevgiler.
SİHİRLİ YEMEK KUTUSU...