4 Aralık 2015 Cuma

MANTARLI,TAVUKLU KAPAMA

  

    

       Şükür etmedikten sonra Dünyaları yesen ne fayda! ŞÜKÜR'le başladıktan sonra; bir kuru ekmek değmez mi Dünya'lara...(Şems-i Tebrîzî )
      Ne güzel ve anlamlı bir söz değil mi?
Hayırlı günler hayırlı cumalar dostlar...
       Bugün yine bizim oralardan güzel ve pratik bir tarif paylaşmak istiyorum.Biz göçmenlerin vazgeçemediği lezzet;"meşhur kapama" tarifimi daha önce paylaşmıştım biliyorsunuz.
Bugünde annemin"mantarlı çeyrek"ismini verdiği şekliyle paylaşmak istiyorum.




Malzemeler:

- 2,5-3 su bardağı pirinç

- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet kuru soğan
- 6 bardak tavuk suyu
- Yarım kg tavuk göğsü

- Yarım kg kültür mantarı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber



Yapılışı:

Pirinci derin bir kaba alıyoruz.Üzerine tuz ve kaynamış su ekleyip 10 dakika bekletip süzgece alıyoruz.Kapamayı yapacağımız tepsiye sıvıyağ ve tereyağı ekleyip,yemeklik doğranmış soğanları kavuruyoruz.Üzerine pirinci ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.En son doğranmış mantarları da ekleyip 1-2 dakika daha kavuruyoruz.Kavrulan pirinci tepsiye güzelce yayıyoruz.Üzerine yavaş yavaş tavuk suyunu ekliyoruz.Tuzunu da ekleyip kısık ateşte pirinçler kabarana kadar pişiriyoruz.Hafif sulu kalacak şekilde pişen pilavımızı ocaktan alıyoruz.Üzerine irili,ufaklı parçaladığımız tavukları diziyoruz.Karabiber serpip önceden ısıtılmış 150 derecelik fırına veriyoruz.Adı üstünde bir tepsi kapatıp 15 dakika kadar pişiriyoruz.Fırından çıkarmadan önce tepsiyi üzerinden alıp bir kaç dakika kızarması için bekletiyoruz.Fırından çıkarıp ılık olarak servis ediyoruz.

5 yorum:

Zencefil Tasarım Evi dedi ki...

kapama yı çok severim. Ama mantarlısı da iyi fikirmiş. Ellerinize sağlık

mutfagabuyrun dedi ki...

değişik bir tarif olmuş canım.mantar olmasa benim için harika olacaktı ama sevenler için süper.ellerine sağlık.seviler.

GONCA APAYDIN dedi ki...

nefisss görünüyor yaa bu saatte acıktım been :) elinize sağlık :)

seolara dedi ki...

Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

Cafe Malzemeleri
Endüstriyel Mutfak
Etsiz Çiğ Köfte
Patatesli Börek
Biber Dolması

fulya dedi ki...

Ben mantar ve tavuklu pilava bayılırım:) bulgur pilavı da harikadır, deneyin mutlaka hatta benim de paylaşımım olmuştu bununla ilgili...
Ben de beklerim lütfen ziyaretime gelin:)))
Seviler
SİHİRLİ YEMEK KUTUSU - fulyapimlezzetler.blogspot.com