9 Haziran 2017 Cuma

PASKALYA ÇÖREĞİNDEN (KOZANAK) ELMALI TOPLAR


   Paskalya çöreği,diğer ismiyle KOZANAK bir bulgar çöreğidir kendileri.Daha önce VELİK DEN  yazımda paylaşmıştım bu geleneğin ayrıntılarını.Yılbaşına bir hafta kala ve
ilkbaharda yapıldığı zaman o eve bereket geleceğine inanılan bu çörekler lezzetli mi lezzetlidir.Yumuşacık, kuru üzüm ve meyve şekerlemesine ilaveten mis gibi kokar mis.İlkbahara girerken teyzem ve anneannem hepimize göndermişti.Gelen misafirlerime,evde çalışan ustalarımıza,mesai arkadaşlarıma yetti de arttı maşallah pek bereketli geldi.:)) Kalan kısmını buzdolabında sakladım. Bir şeycik olmuyor dayanıklı çörek nazar değmesin.:)) Evde kalan kuru kek,kurabiye,çörek asla atmam atarım buzluğa sonrasında illa ki bir lezzete ortak ederim.
Çöreği nasıl değerlendireyim öyle mi olsun böyle mi olsun derken oluverdi bu enerji topları;))
Ayrıntılar tarifte gizli;)) 
Buyrun; bakalım beğenecek misiniz???


Malzemeler:

* 8 dilim kadar kozanak(paskalya çöreği)
* 1 büyük boy elma
* Damla çikolata
* Kuru üzüm
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 tatlı kaşığı susam
* 1 tatlı kaşığı keçi boynuzu tozu
* 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
* 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
* Meyveli lokum(minik doğranmış)
* 3-4 yemek kaşığı süt

Üzeri için:

*Hindistan Cevizi

Yapılışı:

Kozanağı derin bir kaba güzelce ufalayıp,üzerine tüm malzemeleri ekliyoruz.Elmayı rendeleyip malzemelerin üzerine ilave ediyoruz. Sütü de ekleyip tüm malzemeyi yoğuruyoruz.15-20 dakika buzdolabında bekletiyoruz.Hazırladığımız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp Hindistan cevizine buluyoruz.30 adet rahat çıkıyor.Hem yapıp hem de bir yandan götürdüğüm için benim adetlerimde azalmalar oldu tabi:)))

Afiyet Olsun efenimm 🍎🍏🍒

Hiç yorum yok: