7 Ocak 2019 Pazartesi

BADEMLİ BAŞBAŞI BULGUR PİLAVI



2019’da sevginiz, lezzet dolu sofranızı paylaştıkça çoğalsın

Yeni yıl sofralarına özel bir lezzet: Bademli Başbaşı Bulgur Pilavı

Yeni yılın heyecanı içimizi sararken yılbaşı soframıza en çok yakışacak lezzetleri de seçmeye başladık bile. Yeni yılı karşılayacağınız sımsıcak sevgi dolu sofranıza özel bir lezzetle geliyoruz: Bademli Başbaşı Bulgur Pilavı. İşte aile ve dostları buluşturacak yılbaşı sofralarına tadına doyum olmaz bir lezzet tarifi…

Sevgi için hep söylenir; paylaştıkça çoğalır, güzelleşir diye. Peki içine sevgi katılan lezzetler! İşte o lezzetler de bir aile aynı sofrada buluşunca güzelleşir, anlam bulur. Umut dolu dileklerle heyecan içinde beklediğiniz yılbaşında ailenizin ve dostlarınızın güzelleştireceği sofranıza özel lezzetlerle geliyoruz.

Önce içiniz ısınacak sonra damağınız gerçek lezzetle tanışacak!

Duru Bulgur lezzet ustalarının seçtiği yılbaşı menüsünde neler yok ki! Kabak, havuç, brokoli üçlüsüyle harmanladığımız sebze çorbasının muazzam kokusu ve içerken aldığınız keyif başlangıçta içimizi ısıtırken soframızın en lezzetli noktasında ise Duru Bulgur’un özel yöntemlerle hazırladığı Başbaşı Bulgur’undan yapılan lezzeti dillere destan Bademli Bulgur Pilavı var.



Buğdayın kırılmadan kabuğu soyularak elde edilen ve sadece Duru Bulgur’un ürettiği özel bulgur sayesinde pilavınızın tadı bildikleriniz dışında ezber bozan bir lezzette yılbaşı sofranıza konuk oluyor. Yanına ise nar gibi kızarmış çıtır çıtır bir tavuk veya tercihe göre yılbaşı klasiği hindi ve bol nar ekşili yeşillik cümbüşü olan bir salata şahane olacak ve yılbaşı menünüzü tamamlayacak.

Sevdiklerinizle aynı sofrada lezzetinizi paylaşırken sizin için seçtiğimiz bu özel pilavın tarifi aşağıda, sofranızın baş köşesine kurulmayı bekliyor!

BADEMLİ BAŞBAŞI BULGUR PİLAVI TARİFİ

Malzemeler
  • 1 Su Bardağı başbaşı bulgur
  • 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Tereyağ
  • 1 Çay Bardağı Badem (Kavrulmuş ve kabuğu soyulmuş)
  • 1 Yemek Kaşığı Kuşüzümü
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 2 Su Bardağı Kaynar Su
Hazırlanışı
Kuşüzümünü ılık suda 5 dakika bekletin ve süzün. Yayvan bir tencereye zeytinyağı ve bademleri koyarak pembeleşene kadar kavurun. Tereyağı ilave edin. Ardından sırasıyla başbaşı bulgur, kuşüzümü, tuz ve kaynar suyu da ekleyerek kısık ateşte 15 dakika bulgurlar göz göz olana kadar pişmeye bırakın. Bulgur pilavınızı 20 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Not:
Bademleri kolay soymak için ılık suda yarım saat bekletmek gerekir. Islanıp şişen bademler kolayca soyulacaktır.

Hiç yorum yok: