15 Haziran 2011 Çarşamba

KABAKLI MEZE

   Yaz mevsiminde benim gibi ağır ve yağlı yemekler yerine salata ve mezelerden yanaysanız, Kabaklı Havuçlu Meze soğuk başlangıç yemeği olarak sunulduğu gibi bir et yemeğinin yanında da ikram edilebilir.Ve yahut öğleden sonra oturmalarında,arkadaş toplantılarında,altın günlerinde...


   Sevgili anneciğimin yemek davetine yaraşır bu meze ile bende renk kattığımı düşünüyorum.

Malzemeler:

4 adet haşlanmış patates
2 adet kabak 
3 adet havuç
4 diş sarımsak 
1-2 su bardağı yoğurt(kıvamına göre) 
Zeytinyağı 
Tuz

Yapılışı: 

  Öncelikle patatesleri haşlıyoruz.Bir yanda kabakları rendenin iri tarafıyla rendeleyip orta ateşte zeytinyağıyla pembeleşene kadar kavuruyoruz.Haşlanan patatesleri derin bir kaba alıp rendeliyoruz.Üzerine kavrulan kabakları ekliyoruz.En son dövülmüş sarımsak ve yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz.1 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra üzerine rendeleyip kavurduğumuz havuçları serpiştirerek servis ediyoruz.

Hiç yorum yok: