18 Haziran 2011 Cumartesi

YOĞURT SALATASI BALKAN USÜLÜ ''SNEJANKA''

      Tüm yemeklerin yanına yakışan,yapımı çok kolay Bulgaristan Mutfağına ait bir tarif paylaşmak istiyorum.Benim çok sevdiğim bir meze çeşidi olan Snejanka;soğuk meze olarak davet sofralarınızda misafirlerinize sunabileceğiniz nefis bir lezzettir.Lezzet sırrı ise tekrar keseye koyulup 1-2 saat bekletilerek iyice peynir kıvamına gelen yoğurt ile hazırlanmasıdır.
     

NOT: Bulgaristan'da özellikle yılbaşı gecesi yaptığımız bu mezeyi,yine her yılbaşında soframızda eksik etmeden servis ediyoruz.

 

 Malzemeler:

Yarım kg süzme yoğurt
Salatalık Turşusu
4 diş sarımsak
Tuz
Siyah Zeytin

 Not: Damak zevkine göre karışıma ceviz ve dereotu ilave edilebilir.

Yapılışı:

    Salatalık turşularını küp küp doğruyoruz. Süzme yoğurdu bir keseye döküp bir kaç saat daha süzülmesini bekliyoruz. Peynir kıvamına geldikten sonra salatalıklara ekliyoruz. Dövülmüş sarımsağı da ekleyip iyice karıştırıyoruz. Buzdolabında bir saat beklettikten sonra siyah zeytinle süsleyip servis ediyoruz.



4 yorum:

Fatoş Öztürk dedi ki...

Merhaba canım blogunu tesadüfen gördüm.Eşimin ailesi Bulgaristan göçmeni olduğu için özellikle balkan mutfağına meraklıyım.Senin tariflerinden yaralanacağımı umuyorum.Yardımcı olursan sevinirim.Sevgiler...

Nigar SARGIN dedi ki...

Merhaba yorumunla bloguma renk kattın canım.Daha acemiyim blogcular arasında.Yayınlanacak biriken öyle çok tarifim var ki çalışan bir bayan olunca çok zor gerçekten zaman bulup yazmak için.Evet göçmen olduğumuzdan tariflerimizi herkesle paylaşmayı umuyorum.Her zaman yardımcı olurum...İzmirden Bursa'ya kocaman sevgiler:)))

aslı dedi ki...

hmmm... çok pratik. sevgiler.

Nigar SARGIN dedi ki...

Teşekkürler Aslıcım sevgiler benden ;)