NOT: Bulgaristan'da özellikle yılbaşı gecesi yaptığımız bu mezeyi,yine her yılbaşında soframızda eksik etmeden servis ediyoruz.
Malzemeler:
Yarım kg süzme yoğurt
Salatalık Turşusu
4 diş sarımsak
Tuz
Siyah Zeytin
Not: Damak zevkine göre karışıma ceviz ve dereotu ilave edilebilir.
Yapılışı:
Salatalık turşularını küp küp doğruyoruz. Süzme yoğurdu bir keseye döküp bir kaç saat daha süzülmesini bekliyoruz. Peynir kıvamına geldikten sonra salatalıklara ekliyoruz. Dövülmüş sarımsağı da ekleyip iyice karıştırıyoruz. Buzdolabında bir saat beklettikten sonra siyah zeytinle süsleyip servis ediyoruz.
4 yorum:
Merhaba canım blogunu tesadüfen gördüm.Eşimin ailesi Bulgaristan göçmeni olduğu için özellikle balkan mutfağına meraklıyım.Senin tariflerinden yaralanacağımı umuyorum.Yardımcı olursan sevinirim.Sevgiler...
Merhaba yorumunla bloguma renk kattın canım.Daha acemiyim blogcular arasında.Yayınlanacak biriken öyle çok tarifim var ki çalışan bir bayan olunca çok zor gerçekten zaman bulup yazmak için.Evet göçmen olduğumuzdan tariflerimizi herkesle paylaşmayı umuyorum.Her zaman yardımcı olurum...İzmirden Bursa'ya kocaman sevgiler:)))
hmmm... çok pratik. sevgiler.
Teşekkürler Aslıcım sevgiler benden ;)
Yorum Gönder