26 Kasım 2011 Cumartesi

BEŞAMEL SOSLU SÜPRİZ TAVUK

  
 Tarifi sevgili arkadaşım Yasemin 'e ait olan bu yemeği eşimde bende severek hüpletiyoruz.Değişik lezzetler sunmayı isteyenler için yapımı basit görüntü itibari ile şık beşamel sosun lezzetinde ödün vermediği misafirlerinizin çok beğeneceği bir tarif.
Malzemeler:
  • 1 tane TAVUK GÖĞÜS ETİ(Dövülmüş)
  • 1 kavanoz karışık garnitür
  • 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz,kekik,pul biber
Beşamel sos için;
  • 1 çorba kaşığı un
  • Yarım çorba kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
  • 1 bardak kaşar peyniri(rendelenmiş)
Yapılışı:

 Dövülmüş file etlerimizin ortasına birer kaşık garnitür koyup bohça gibi sarıyoruz.Üzerine açılmaması için kürdan batırıyoruz.Tüm etlerimizi sardıktan sonra borcama diziyoruz.Üzerine biraz tereyağı koyduktan sonra 175 C derece fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Beşamel Sos: Bir tencerede tereyağı ve unu kavuruyoruz. Üzerine yavaş yavaş süt ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Hazır olan sosumuzu fırındaki tavukların üzerine döküyoruz. Bir süre daha bu şekilde piştikten sonra üzerine kaşar peyniri serpip peynirler kızarınca fırından çıkarıyoruz. 

23 Kasım 2011 Çarşamba

NİVEA....100 YILDIR CİLT BAKIM UZMANI


    16 ekim 2011 Pazar günü Cafe Portakal ve Ege'den Tarifler blog yazarları Baharcım ve sevgili Müberra'nın düzenlemiş olduğu kahvaltı etkinliğinde toplanmıştık.
  Kahvaltı sonrası bizlere etkinliğimizin sporlarından biri olan Nivea ürünleri dağıtıldı.Pakette iki adet ürün ve numuneler mevcuttu.

 Numunelerden çevremdekilere dağıttım.Kapış kapış gitti maşallah:))Ben kullanıyorum canlarım işte buyrun Nivea'nın etkilerine;)
  
  Hediye edilen ürünlerimiz;

Kuru ciltleri 48 saat nemlendiren NIVEA Repair&Care Onarıcı Bakım Kremi

 Dermotologlar tarafından geliştirilen yeni ürünümüz Repair&Care Onarıcı Bakım Kremi, üstün formülüyle soğuk kış aylarında cildi kuruluğa ve sertliğe karşı 48 saat koruyor. İçerdiği dexpanthenol ve Nobel ödüllü Hydra IQ nemlendirme teknolojisiyle kuru ve yıpranmış ciltlere yoğun bakım sağlayan ürün, cildi rahatlatıyor ve onarıyor. Hızlı emilen formülüyle cildin kendi kendini nemlendirme mekanizmasını harekete geçirerek, yenilenmesine yardımcı oluyor. Bergamot, mandalina, sandal ağacı, misk ve vanilya esanslarıyla zenginleştirilmiş NIVEA Repair&Care Onarıcı Bakım Kremi, düzenli kullandığında cildine pürüzsüz bir yumuşaklık ve ışıltılı bir güzellik kazandıracak! :)

 Karma bir cildim olduğundan çok fazla krem kullanmıyordum.Çünkü cildime uygun kremi bir türlü bulamadığımı düşünüyordum.Nitekim Nivea Repair&Care Onarıcı Bakım Kremi bu ön yargımı yok etti.Kullandığım ilk günden itibaren T bölgem dahil yağlı görünümünden ziyade daha nemli bir görünüme kavuştu.Cildim yumuşacık oldu.Her banyodan sonra da vücut bakımımı Nivea Repair&Care Onarıcı Bakım Kremi ile yapmaya başladım.Mevsimden dolayı ellerimde oluşan kuruma ve çatlamalara karşıda gayet onarıcı bir krem.Cildimi dış etkenlere karşı koruyor.Ellerimin ihtiyacı olan tüm nemi sağladığından gün boyunca ellerim yumuşacık ve bakımlı.Düzenli olarak kullanıyorum.Tüm sevdiklerime tavsiye ediyorum.




NIVEA Visage’ın efsanevi Q10 Plus Kırışık Karşıtı Bakım Serisi’yle kırışıklara son! 


Q10 Plus Kırışık Karşıtı Bakım Serisi’yle, zamana meydan okuyoruz! Hücrelerin yenilenmesi için gerekli enerjiyi sağlayan veciltte yaş ilerledikçe azalan doğal Q10 seviyesini artıran ürünler, kırışıklarla cildin derinliklerinde savaşıyor, genç görünümlü bir cilt sağlıyor. Güneş koruma faktörü 15 ile güneşin zararlı ışınlarından koruyan bir kalkan görevi üstlenen seri, ciltte yeni kırışıkların oluşmasını da engelliyor. Seride; Q10 Plus Gündüz Bakım Kremi, Q10 Plus Gece Bakım Kremi, Q10 Plus Hafif Formüllü Gündüz Bakım Kremi, Q10 Plus Göz Kremi, Q10 Plus Temizleme Sütü’nün yanı sıra, en son çıkan ürünü Q10 Plus Şişkinlik Giderici Göz roll-on ürünü de yer alıyor.


 Yaşımdan dolayı yüzümde henüz belirginleşen çizlerim yok çok şükür.Bu değil ki zamanla olmayacak.İnşallah olmaz tabi:))Mimiklerimden kaynaklanan bazı minnacık çizgileri de görmüyorum zaten:))İleride oluşabilcek kırışıklıklar ve çizgiler için şimdiden önlemimi aldım.

Q10 Plus Gündüz Bakım Kremini hergün cildimi temizledikten sonra göz çevresi hariç cildime aşağı yukarı masaj yaparak uyguluyorum.Hızla emiliyor ve gözeneklerimi tıkamıyor.Cildimin ferahladığını ve yumuşacık olduğunu hissetmek çok güzel.Ayrıca mis gibi kokuyor.Geçenlerde eşimin sen hangi parfümü sıktın demesi ile kokunun parfümden değil yüzümden geldiğini fark ettim.:)))Karma ciltler için özel olarak geliştirildiğinden güvenle kullanıyorum.


Geçmişte Nivea;







21 Kasım 2011 Pazartesi

KAHVELİ MUFFİN

   

 Geçtiğimiz ay eşimin doğum günü için bir akşam ailemiz ile bir akşam da dostlarımızla toplanmıştık.Dostlarımız ile geçirdiğimiz güzel akşamın ardından,ailelerimiz ile de çok keyifli bir akşam geçirdik.İşte menüm,fotoğraflarımız ve o akşam için hazırladığım kahveli muffinlerim;))

 Benim biriciğim,böcüğüm iyi ki doğmuş…



Menüde neler vardı;


  • Kahveli Muffin
  • Dızmana (Yağlı Ekmek)
  • Makarna Salatası
  • Buzluk Böreği
  • Kanepeler
  • Elmalı, Çikolatalı Kurabiye
  • Veeee Pikachu’lu aşk pastamız

Malzemeler:

(Yaklaşık 20 adet için)

2 yemek kaşığı nescafe
1 çay bardağı kaynar su
100 gr beyaz damla çikolata
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
150 gr tereyağı (erimiş)


Yapılışı:

 Fırını 200 derecede ısıtmaya başlayın. Muffin kalıplarına muffin
kâğıtlarını yerleştirin. Nescafeyi kaynar suyun içinde eritin. Soğumaya bırakın.
Yumurtaları hafif çırpın (sarıları dağılana kadar), içine yoğurt, erimiş tereyağı, soğumuş kahveyi de ilave edip karıştırın. Un, şeker, vanilya, kabartma tozu ve çikolatayı da ayrı bir kâsede karıştırın. Sıvı karışımı yavaş yavaş kuru karışımın içine dökün, iki karışımı çırpmadan spatulayla karıştırarak birbirine yedirin. Muffin kalıbının her bölümüne birer yemek kaşığı kadar, kalıbın 2/3 ü dolacak kadar karışımdan koyun. Kabarıp kürdan testinden geçene kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra bir süre kalıpta daha sonra tel ızgara üzerinde soğutun.



17 Kasım 2011 Perşembe

1.İZMİRLİ YEMEK BLOGU YAZARLARI TOPLANTISI

  
  Uzun zamandır yazmak isteyipte yazamadığım,ertelediğim, üşendiğim etkinliğimizi çok şükür yayınlıyorum….
  İşyerimdeki bazı tatsızlıklar canımın sıkılmasına sebep olduğundan yazma hevesimde kalmadı açıkçası. İnternetimizin yasaklanması, sürekli gergin bir ortam, memnuniyetsizlik v.s. çalışma hevesim gitti gelmiyor…:(( Cezaevi mübarek 11 saat gibi uzun bir çalışma süresi nerede görülmüştür zaten merak ediyorum. Sunacımla radyo olmadığından şarkı, türkü, marş aklımıza ne gelirse artık şakır olduk bülbül gibi :)Oflaya puflaya geçiriyoruz günlerimizi yine de yapılacak bir şey yok maalesef… Sebep olanlar utansın..:))

 Neyse deyip geçiyorum bu güzel etkinliğimizin ayrıntılarına :))



 30 Ekim Pazar günü Sevgili sedef abla’nın ortağı olduğu ON A CAFE’de gerçekleştirdik etkinliğimizi.Sevgili İsmet,Figen,Tülay,Petek ve Sedef abla sayesinde eğlenceli bir toplantı oldu.Katılım güzeldi.İkinci etkinliğim oldu benim de.:) Yeni dostlarla tanıştım, kaynaştım.Mantı ve çayın yanında hepimiz yaptığımız ikramlarımız ile katıldık.Katılan herkesin eline, emeğine, yüreğine sağlık tüm ikramlar nefisti.Şimdi teşekkürlerimi sunuyorum sırayla;



  
   Öncelikle Sedef ablacım ellerine sağlık mantı çok lezzetliydi.Sıcacık yüreğin  ve güler yüzün ile ağırladın bizleri.Seni tanıdığıma çok memnun oldum. Bir daha ki etkinliklerde görüşmek üzere kocaman sevgiler...




  Sevgili Figencim;
Her güzel anı,her özel kareyi yakalayıp fotoğrafladığın için,ayrıca bu güzel organizasyondaki tüm emeğin için kocaman teşekkürler. Öpüyorum...



 Sevgili Petek Ablacım;
Şeker mi şeker kurabiyelerin için ellerine, emeğine sağlık…


 
 Sevgili Zeynep Moğol;
Rengârenk Kırmızı dergisi ile bizleri tanıştırdığın için çok teşekkürler. Her zaman ki gibi çikolataların nefisti. Ellerine sağlık. Sevgiler…

 Sevgili Tülay ve Sevgili İsmet ellerinize,emeğinize sağlık kocaman teşekkürler..

  Ayrıca o gün  bizimle birlikte oldukları için Sevgili
Dr. Oetker  firma yetkilisi Emine Hanıma, 


 Lezitadan Burcu  KUTSAL,Gülşah PEKDEMİR,Mine KURNAZ ve Besime  BAKİLER hanımlara,



 Yonca Gıdadan Cana Gedik hanıma ve etkinliğimize ürünleri ile katılan sponsorlarımıza çok teşekkür ediyorum.


 
 Sponsorlarımız;








  • Abalıoğlu-LEZİTA
  • Dr.Oetker
  • Yonca Gıda
  • Özlem Demircan Prodüksiyon
  • Karanlık Oda Fotoğraf Merkezi
  • Rengarek Kırmızı Dergisi
  • Pınar Süt A.ş.(Meyve suları için teşekkürler)
  • Tupperware 














 Bu etkinlikte emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.Harika bir gündü.Hediyelerimiz süperdi.Daha nice güzel etkinliklerde buluşmak dileğiyle...



Katılan Blog Yazarı Arkadaşlar;


1 Tülay Pordoğan ORAL—www.hepleziz.com  
2 Elvan AKINCI—– ——-www.bocuruk.blogspot.com  
3 MübeccelKARADAVUT-www.egelidenmiskokulutarifler.blogspot.com  
4 Zeynep MOĞOL ———-www.ipekbutikpasta.blogspot.com  
5 Figen KARAVAŞ———www.yemekbiz.blogspot.com  
6 Petek YALÇIN————-www.izmirbutikkurabiye.blogspot.com  
7 Çiğdem UĞRAŞ———–www.ksk60.blogspot.com 
8 Nihal ERBAKAN———-www.nihal-birtutamtuz.blogspot.com  
9 İsmet ERTEN ————–www.lezzetkahvesi.com  
10 Selcen ŞENOCAK ——-www.almula2010.blogspot.com  
11 Sedef DURMUŞLAR—-www.sedodanlezzetlitarifler.blogspot.com 
12 Handan ———————www.pudratozu.blogspot.com  
13 Nigar SARGIN————www.lutenitsa.blogspot.com  
14 Esma Ç. ERCENGİZ—–www.vakitbuldukca.blogspot.com  
15 Nurdan ———————www.cevverinmutfagi.blogcu.com  
16 Müjgan DAŞKIN———www.sofrakeyfim.blogspot.com  
17 Şeniz  AKGÜNDÜZ—–www.cocuklarlamutfakta.blogspot.com  
18 Özay TUĞRAL———–www.akdenizaksamlari.blogspot.com  
19 Hülya BERKEM——— www.benimtariflerim.blogspot.com 
20 Serap PULAT————–www.lezzetlisomunlar.blogspot.com/
21 Sevlisen AKKUŞ ———-www.tatlihayaller.blogspot.com/
22 Şermin VATANSEVER KILINC–www.nefiskokular.blogspot.com
23 Selda ERCAN —————www.selservis.blogspot.com/ 
24 Leyla GÜNER—————-www.begonya35.blogcu.com/  
25 Özgül MISIRLILAR ——–www.ozguluntarifleri.com
 

2 Kasım 2011 Çarşamba

MANTAR KURABİYE

   

  Selâmün aleyküm canlar.....
  Evli ve çalışan bir hatun olunca eve ve işlere yetişmek çok zor oluyor.Sürekli erteleme modundayım bu aralar.Bugün yaparım,yarın yazarım derken bir süredir boynu bükük kaldı blogumun:((( Neyse ki bir hışım toparladım birkaç cümle...

  Geçtiğimiz pazar günü sevgili Sedef abla 'nın ortağı olduğu cafe'de 1.İzmir'li Yemek Blogu Yazarları toplantısı için buluştuk.Bende minnoş minnoş "Mantar Kurabiye"lerim ile katıldım bu güzel toplantıya.Göçmen bir ailenin kızı olarak ne yapsam?,hem değişik olsun,hem bizim oralara ait olsun diye düşünürken mantar kalıbım gözüme çarptı.Annem ilkokulda "Yerli Malı Haftası" için yapardı bende zevk ile götürürdüm.Öğretmenlerimin  ve arkadaşlarımın ilgisi ve beğenisi çok hoşuma giderdi taa o zamanlarda bile...

  Uzun lafın kısası sevgili  yemek blogu yazarı arkadaşlarım kurabiyelerimi çok beğendiler.Kalıp için siparişler verdiler.En kısa zamanda bende kalıpların temin edileceği sözünü veriyorum.Gelen olumlu yorumlardan,beğenilerden,sıcacık görüşmelerden sonra zevkle tarifimi paylaşıyorum canlarım...Sevgiyle kalın...


Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 125 gr. margarin
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un( Kulak memesi kıvamında bir hamur olacak)



 
 Yapılışı:

  Margarin ve pudra şekerini derin bir kaba alıp birbirine yediriyoruz.Yumurtaları ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.Diğer malzemeleride ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.Kalıbımıza hamurlara şekil verip (fotoğraftaki gibi) yerleştiriyoruz.Orta ateşte alt üst ederek her iki tarafında pişmesini sağlıyoruz.Pişen kurabiyelerimizi çikolata sosuna bulayıp,üzerine arzuya göre pasta süsü,hindistan cevizi serpiyoruz.


Afiyet Olsun.