27 Kasım 2012 Salı

DÜĞME KURABİYE

   Sevgili mesai arkadaşım  Suna Abam 'ın deneyip tam not verdiği bu kurabiyeleri bende 2 hafta öncesi anneme naz yaparak rica ettim.Benim annem güzel annem ne canım çekse yapar annem :))))Hemen hamurunu yoğurup şekil verdi.Sağ olsun yengem de reçellerini koydu.Fırından gelen mis gibi kokusuna dayanamayıp sıcak sıcak hüpletiverdim hemen.Çay saatleriniz için pratik ve lezzetli bir tarif mutlaka denemenizi tavsiye ederim.Bu arada asıl tarif için Portakal Ağacı'na TIK TIK :)))


Malzemeler:

* 180 gr tereyağ (annem margarin kullandı)

* 1 yumurta (yumurtalar küçük olduğundan 2 adet kullandı)
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 3 su bardağı un
* 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
* Üzerin için Reçel (biz kayısı reçeli denedik)




Yapılışı:

  Öncelikle oda sıcaklığında beklettiğimiz margarin ve şekeri yoğuruyoruz.Daha sonra diğer malzemeleri (reçel hariç) ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip ortasını elimizle bastırıyoruz.Hamur bitene kadar bu işlemi yapıyoruz.Ortalama 40-45 arası çıkıyor.Orta çukurlara reçelleri koyup 155 derecede ısıttığımız fırında 15 dk pişiriyoruz.Biz biraz fazla tuttuğumuzdan reçellerimiz birazcık taştı ve kurabiyelerimiz fazla pembeleşti.Ama sonuç olarak tadı nefisti.Ve ayrıca uzun süre bayatlamıyor.

Afiyet Olsun;))


6 yorum:

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

annenin ve yengenin ellerine emeğine sağlık ,sanada afiyet olsun nigarcım
sevgiler

Unknown dedi ki...

afiyet olsun Vildan Teyze'nin ellerine sağlık :))))

Nigar SARGIN dedi ki...

Teşekkür ederim canlarım sevgiler benden ;)

Yaseminin Mutfağından dedi ki...

eline sağlık bayılırım
Sevgiler

Canan Demirbağ dedi ki...

Nefis gözüküyor,ellerine sağlık.

Nigar SARGIN dedi ki...

Çok teşekkür ederim kızlar'ssss öpüldünüz ;)))