Malzemeler:
* 180 gr tereyağ (annem margarin kullandı)
* 1 yumurta (yumurtalar küçük olduğundan 2 adet kullandı)
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 3 su bardağı un
* 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
* Üzerin için Reçel (biz kayısı reçeli denedik)
Yapılışı:
Öncelikle oda sıcaklığında beklettiğimiz margarin ve şekeri yoğuruyoruz.Daha sonra diğer malzemeleri (reçel hariç) ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip ortasını elimizle bastırıyoruz.Hamur bitene kadar bu işlemi yapıyoruz.Ortalama 40-45 arası çıkıyor.Orta çukurlara reçelleri koyup 155 derecede ısıttığımız fırında 15 dk pişiriyoruz.Biz biraz fazla tuttuğumuzdan reçellerimiz birazcık taştı ve kurabiyelerimiz fazla pembeleşti.Ama sonuç olarak tadı nefisti.Ve ayrıca uzun süre bayatlamıyor.
Afiyet Olsun;))
6 yorum:
annenin ve yengenin ellerine emeğine sağlık ,sanada afiyet olsun nigarcım
sevgiler
afiyet olsun Vildan Teyze'nin ellerine sağlık :))))
Teşekkür ederim canlarım sevgiler benden ;)
eline sağlık bayılırım
Sevgiler
Nefis gözüküyor,ellerine sağlık.
Çok teşekkür ederim kızlar'ssss öpüldünüz ;)))
Yorum Gönder