11 Ağustos 2011 Perşembe

DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ

     Ramazan sofralarınızda şerbetli tatlılar yerine daha hafif tatlıları tercih ediyorsanız eğer bu tarif tam size göre.Malum Ramazan ayında sağlığımıza dikkat etmeli,ağır ve yağlı yiyeceklerden uzak durmalıyız.Özellikle tansiyon ve kalp rahatsızlığı bulunanlar için durum daha ciddi.Bu tarifimde tam Ramazan sofralarına yaraşır.Damla sakızının aroması, kokusu,yumuşak kıvamı ve hafifliğiyle kesinlikle hoşunuza gidecek bir lezzet…



Malzemeler:
  • 1 kg süt
  • 6 kaşık un 
  • 10 kaşık toz şeker 
  • ½ paket margarin 
  • Vanilya
  • ½ damla sakızı (Şekersiz falım sakızıda kullanabilirsiniz.) 
  • Tarçın           
Yapılışı:

  Tencereye margarin hariç tüm malzemeleri koyuyoruz.Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz.Kaynamaya başladığında ocağın altını kısıyoruz.Margarini ilave edip karıştırıyoruz. 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.Topaklanmaması için mikserle 5 dakika çırpıyoruz.Kaselere paylaştırıp ılınmaya bırakıyoruz.Üzerine tarçın serpip servis ediyoruz.


Hiç yorum yok: