11 Ağustos 2011 Perşembe

FIRINDA ÇİPURA

   Balık denince akla benim ilk tercihim her zaman çipuradan yanadır.Hem lezzetli hem sağlıklı hemde yaz aylarında hafif yemeklere en güzel malzeme balıktır.Tavada,fırında,ızgarada pişirmek size kalmış ama fırında damak tadınıza göre eklenmiş sebzelerle daha bir lezzetli oluyor.



Malzemeler:
  • 2 adet çipura balığı 
  • 1 soğan
  • 2 adet domates 
  • 1 limon 
  • Karabiber 
  • Tuz 
  • Tepsi için yağlı kağıt

Yapılışı:

   Balıklar temizlenip güzelce yıkandıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Üzerine halka halka doğranmış soğan, domates ve limonlar yerleştirilir.Tuz ve karabiber ekledikten sonra önceden ısıtılmış 175C fırında 1 saat pişirilir.

2 yorum:

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

merhaba ziyaretiniz için teşekkürler....bugün bende balık var ....balık yemeklerine bayılırım...ellerinize sağlık...izlemeye alıyorum sizi de beklerim..:))

Nigar SARGIN dedi ki...

Rica ederim benim balıkla aram olmamasına rağmen fırında çipura tam benlik;);)Bende izlemeye aldım sizide beklerim;););) İzmirden sevgilerle...