18 Ağustos 2011 Perşembe

MISIR GEVREKLİ KURABİYE

    Geçen haftalarda sıkı takip ettiğim Portakal Ağacı 'nda gezinirken tarifine rastladığım bu kurabiyeyi anlata anlata bitiremem herhalde.Gün içinde yapmaya karar verdiğim gibi soluğu markette aldım.Mısır gevreklerini alıp koyuldum kurabiyeleri hazırlamaya.Hamuru çok yumuşak ve yağlı olduğundan toparlamada zorluk çeksemde,tereyağının yoğun lezzeti ile birleşince,
piştiğinde etrafı saran misss kokusuna bayıldık...=))






Malzemeler:
  • 150 gr tereyağı (oda sıcaklığında) 
  • yarım su bardağı toz şeker 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 su bardağı kuru üzüm 
  • 180 gr un (1,5 su bardağı)
  • 4 su bardağı mısır gevreği 

Yapılışı:

   Fırını önceden 170C 'ye ayarlayıp,tepsiye yağlı kağıt seriyoruz.Derin bir kabın içinde tereyağı ve toz şekeri mikser ile karıştırarak yumuşatıyoruz.Yumurtayı ekleyip 1-2 dakika daha karıştırdıktan sonra kuru üzüm, un, mısır gevreğini ekleyip 1-2 dakika daha karıştırarak hamuru hazırlıyoruz.Kaşık veya elimizle bir miktar alıp aralıklı olarak tepsiye diziyoruz.Önceden ısıttığımız fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakıp,servis ediyoruz. 

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: