Malzemeler:
* 1,5 kg Erik
* Su(göz kararı koydum,eriklerin üzerine çıkacak şekilde)
* 2 bardak şeker
Yapılışı:
Erikleri güzelce yıkayıp derin bir tencereye alıyoruz.Önce şekeri ilave edip,daha sonra üzerine çıkacak kadar su ekliyoruz.İyice kaynadıktan ve erikler piştikten sonra başka bir tencere üzerine kevgir koyup pişen suyumuzu döküyoruz.Kalan erikleri kevgirden iyice geçiriyoruz.Geriye sadece kabuk ve çekirdekler kalacak şekilde.Tenceredeki erik suyunu bir sürahiye doldurup,bir kaç saat buzdolabında üşüttük ten sonra(Babaannemin lafıdır:)) serin serin yudumluyoruz.
Afiyet Olsun.
6 yorum:
Bir bardak verde içeyim şeker.Ellerine saglık..
canım ellerine sağlık çok severim erik suyunu..olsada içsem şimdi:))
bende yaz çocuğuyum ama bu yaz bana cok sıcak geldı canım ve üşümeyi özledim nedense ..o yuzden kış gelsın diyorum ama henüz değil:)) 10 gun sonra tatıle cıkıcam lutfen havalar sıcak olsun ve yağmur olmasın :))
canım ellerine sağlık buz gibi ne güzel gider
sevgiler
bence de yaz çok çabuk geçiyor,anlayamadan sonbahar kapıyı çalıyor.Şurubun rengi bir harika,eline sağlık.
Özellikle Ramazanda ne kaynadı erik, gün aşırı 3er kilo..ohh su gibi gitti:)
Ellerine emeklerine sağlık canım.
Çok haklısınız canlarım buz gibi serin yaz mevsiminde iyi gitti maalesef ki sonbahar kapıda içim şimdiden daralıyor:((((
Yorum Gönder