Temmuz ayı yoğun mu yoğun geçti benim için.İş yerinde ki aksilikler,izinler,izin dönüşleri yığılan işler,haftanın bir günü evde olup ta nereye yetişeceğim telaşı falan filan işte;))
Ramazan ayı gelmeden kız arkadaş grubumuzla toplanalım istedik.8 ay önce evlenen Saniye arkadaşımız ağırladı bizleri.Bir güzel mamalar yapmış ki sormayın:)) Eee Boşnaklara gelin gidince hamarat gelin olmuş bizim kız;)) Her ne kadar Boşnak bayanlar yaptıkları mamaların tariflerini vermeseler de Saniye'ciğim sağ olsun her birini paylaştı benimle.İlgi alanım mamalar olunca hiç dayanamam alırım elime kağıt kalemi hemen yazarım tarifleri;))
Bende elim boş gitmeyip sevgili Tümayın Mutfağı'ında gördüğüm nefis mi nefis mayhoş mu mayhoş bu tarifi yapıp götürdüm.Kek kalıbımın azizliğine uğrasam da sağlam bir şekilde çıkarıp,ikram edebildik.
Tadına bakanlar beğendi,bende beğendim çünkü şeftali hafif bir ekşilik ama nefis bir lezzet katmıştı.
Deneyin derim.Sevgilerimle;))
İşte Saniye'ciğimin menüsü;
-Mercimekli Börek(nefisti özellikle belirtmek istedim)
-Su Böreği
-Pembe Pasta
-Patatesli Poğaça
-Elmalı Kurabiye
Malzeme:
- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı fındık yağı (yoksa sıvı yağ)
- Yarım su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 adet şeftali küp küp doğranmış
Üzeri için;
- 12 adet şeftali dilimi (nektar)
Yapılışı:
Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurtalar ile toz şekeri, şeker eriyinceye kadar, yaklaşık 7-8 dakika çırpın. (Üzeri göz göz olacak).
Üzerine önce sıvı malzemeleri, fındık yağını ve yoğurdu ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Ayrı bir kapta unu, üzerine kabartma tozunu ve vanilini eleyin.
Elediğiniz toz karışımı kekinize ekleyip çok fazla çırpmadan ya da bir spatula ile (söndürmeden) karıştırın.
Küp küp doğradığınız şeftalileri yarım yemek kaşığı una bulayın.
Kekinizin içine atın.
Yağlayıp unladığınız kek kalıbınızın dibine (ben 12 dilimli bir kek kalıbı kullandım) dilimlediğiniz nektarlarınızı dizin.
Üzerine kek hamurunuzu dökün.
Kalıbı birkaç kere tezgaha vurup, önceden ısıtılmamış fırında, 160 derece ısıda, yaklaşık 45-50 dakika pişirmek üzere fırına kaldırın.
İlk 40 dakika fırının kapağını açmayın.
40 dakika sonra bir kürdanı kekinizin ortasına batırıp çıkan çubuğu kontrol edin.
Eğer kürdan ıslak ise pişirmeye devam edin. (Bu esnada eğer fırınınız benimki gibi, üst kısmını fazla pişiriyorsa, kekinizin üstüne bir alüminyum folyo kapatabilirsiniz. Kürdan testini bu folyodan da yapabilirsiniz).
Kekiniz piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Tamamen soğuduktan sonra kalıbından çıkarıp dilimleyerek servis yapın.
(Yazı Tümay'ın Mutfağından paylaşımdır).
Afiyet Olsun.
12 yorum:
Sofran nefis görünüyor arkadaşım
bereketli olsun şeftalili keki ben de çok severim ellerine sağlık........
Teşekkür ederim blogcanım sevgilerimle;))
Cancagazım nefis gorünüyor tarif alındı yapılacak .Digerlerin tarifinide bekliyorum.Elciklerine saglık...
Diğer tariflerde gelicek ablacım sen merak etme çok öpüyorum;))
Ellerine sağlık Nigarcım nefis görünüyor tam şeftali zamanı hemen denemeli :) öpüyorum sevgiler...
severim mayhoş tatları ellerine sağlık nigarcım
masadakiler hepsi ayrı güzel emeği geçenlerin ellerine sağlık
sevgiler
Bende Tumayin mutfagina bayiliyorum, bu kekini henuz denemedim.Ellerinize saglik.
Taze meyveli kekleri çok seviyorum, ellerinize sağlık :)
Ellerine sağlık.Herşey nefis görünüyor.
sevgiler
Öncelikle sofran çok hoş olmuş her biri birbirinden lezzetli ellerine sağlık
Kek zaten şeftalili olması yetiyor benim için harika olur. Tümayımda çok lezzetli yapmıştı sende öyle afiyet bal olsun
canım seninde arkadaşınında ellerine sağlık ..çok güzel bir sofra olmuş..şeftali çok seviğim bir meyvedir..deniycem tarifini..tekrar ellerine sağlık..
Oyyy yürekleri güzel blogcanlarım hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Kocaman sevgiler mucksss;))
Yorum Gönder