Buradan sevgili SELVA 'ya teşekkürlerimi sunuyorum.Böyle güzel lezzetler,değişik ürünler ile bizleri tanıştırdığı için;))
Malzemeler:
Hamur için:
- 3 yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı portakallı irmik
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Şerbet için:
- 3.5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Derin bir kapta yumurta ve şekeri beyaz köpük kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz.İçerisine yoğurt ve yağı ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz.İrmik, un ve kabartma tozunu da ilave ederek akışkan bir hamur elde ediyoruz.Yağladığımız borcama hamuru dökerek önceden ısıtılmış fırında 170 C'de yaklaşık 40 dakika,üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Bir tencerede şeker ve suyu kaynatarak şerbeti hazırlıyoruz.Ocaktan indirmeden limon suyunu ilave ediyoruz.Fırından çıkardığımız tatlıya bir iki dakika sonra oda sıcaklığındaki şerbetimizi dökerek, şerbeti çekmesi için bekliyoruz.2 saat dinlendirip servis ediyoruz.
Afiyet Olsun.
5 yorum:
Geçenlerde ben de limon aromalısını yaptım,çook severim eline sağlık nefis görünüyor seninki de..portakal da yakışmıştır eminim.
Ellerinize saglik nefis görünüyor.
Mevsimi olsaydı portakal kabuğu rendesiyle aroma katabilirdim kışı bekliyeceğiz artık.Teşekkür ederim canlar;))Sevgilerimle
çok nefis görünüyor.Ellerine sağlık
Sevgili fatma çok teşekkürler;)
Yorum Gönder