26 Eylül 2012 Çarşamba

LABNELİ SİGARA BÖREĞİ

   Günaydın sevgili blogcanlarım nasılsınız,iyimisiniz?
Bu sabah enerjim full.Uykuma doymuş,dinlenmiş dingin bir halde mesaiye başladım.Mesaiye başlamadan da azıcık kaytarayım istedim,bloguma birşeyler paylaşmak için.;)Fotoğraf arşivimde sörf yaparken herkesin bildiği bu nefis,pratik,çıtır çıtır börekleri evde peynirimin olmadığı zamanda nasıl yaparım diye düşünürken 1 paket labne ile hazırladığım aklıma geliverdi.İçine peynir tabağında kalan kırıntı peynirlerden de eklemiştim.Acaba? Olur mu? diye düşünürken sıcak sıcak hüplettiğimde olmuş olmuş diye çoktan rahatlamıştım.;))

Malzemeler:
* 5 adet hazır yufka
* 1 paket Labne peyniri
* Kıyılmış maydanoz
* Peynir kırığı (varsa)
* Sıvı yağ (kızartmak için)
Yapılışı:

Yufkaları tezgaha seriyoruz.Önce ortadan ikiye kesiyoruz.Daha sonra dört eşit parçaya bölüyoruz.Her bir parçayı da üç eşit parçaya bölüyoruz.Bir adet yufkadan 12 eşit parça çıkıyor.Kestiğimiz parçaların kenarlarına labne,maydanoz,kırık peynir ile hazırladığımız harçtan koyup,sıkıca sarıyoruz.Uç kısmını bir kaseye koyduğumuz suya batırıp çıkarıyoruz yapışması için(Yoksa açılıyor).Tüm yufkalara aynı işlemi uyguluyoruz.Daha sonra önceden ısıtılmış derin bir tavada,kızarana kadar pişiriyoruz.

***En son işlem=Çayın yanında sıcak sıcak hüpletiyoruz.

Afiyet Olsun...

5 yorum:

Unknown dedi ki...

NİGARRRR AYIP AMA YAAAA:((((

Nigar SARGIN dedi ki...

:)))) ben sana yaparım bacım

pembe kekik dedi ki...

Ellerine sağlık.Çay zamanı da geliyor:)

Ayşegül dedi ki...

Selam,
Sigara böreğini çok severim,labneli denemedim hiç,güzel oldu mu gerçekten?

Unknown dedi ki...

Merhabalar!
Sizide Suna hanımın bloğundan gördüm ve bir dolaşayım bloğu nede olsa İzmirliyiz hatta birde Bornovalı dedim kendi kendime:)Yani bayağı bayağı komşuyuz sizinle!
E bu börekler hüpletilmezde ne yapılır değilmi!Ellerinize sağlık,küçük kızımın favori böreğidir labneylede eminim çok lezzetli olmuştur...