18 Mayıs 2013 Cumartesi
AKITMA
Geçen sene anneler günü için hem anneme hem kayınvalideme Tefal Krep Tavası almıştım.Nefis krepler,akıtmalar yapmaları için.İki anneminde ihtiyacı olan bir mutfak gereci almak çok hoşuma gitmişti.Çünkü biz göçmenlerin hamurunda var hamur yoğurmak.Öğünlerimizin olmazsa olmazıdır börekler,çörekler,ekmekler...Akıtma da mutfağımızda çok sık yapılan bir lezzettir.Bizim oraların en leziz ve en pratik hamur işidir.Her öğünde tüketilebilir.İçine ne koyarsanız lezzetli olur.Ben önce sıcak sıcak tereyağlı,peynirli ardından pekmezli veya reçelli sararak yerim yani :)))
Türkiye'de de cızlama,kaygana,cızlak,krep gibi oldukça çeşitli isimleri olan bu nefis hamur işinin tarifine geçelim şimdi;)
Malzemeler:
* 1 yumurta
* 1 bardak süt
* 1 bardak su
* 1,5 çay kaşığı tuz
* 1 paket kabartma tozu
* Aldığı kadar un
* Sıvıyağ
Yapılışı:
Yumurta,süt,su kabartma tozu ve tuzu güzelce çırpıyoruz.Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam ediyoruz koyu kıvamlı bir hamur elde edene kadar.
Yağsız teflon tavaya bir küçük kepçe ile döküyoruz,ince olarak önlü arkalı pişiriyoruz.(Akıtma arkaları pişerken 1 çay kaşığı sıvı yağ ekleyip,kızarmasını bekliyoruz.)
Pişen akıtmaları servis tabağına alıyoruz.Sıcak sıcak hüpletiyoruz...:)
Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
afıyet olsun :):) bildiğimiz krep ...akıtma ohhh ellerinize saglık
kahvaltıda çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Eşim Balıkesirli onlarda akıtma diyorlar buna. Ben tarifini pamuk annemden öğrenmiştim. Harika bir tadı var. Eline sağlık
Annem yaparken iyiydi öğrenci evinde ben deneyeyim dedim unu su gibi çekiyor bu ya :D bir türlü annemin yaptığı gibi koyulaştıramadım üstelik üstünde göz göz oluyordu benim de oluştu ama unun topaçlarından.. :D yarım saattir eziyorum gitmiyor gitmiyor unun üzerinde baklava börek pasta kek ve hamur işleri için uygundur diyor akıtma için olmuyor mu acep :D (250 gr civarı un kattım)her ne kadar oldu olmadı mideye gömmüş olucaz siz cevaplayana kadar :D bir daha kine baktığımda okurum artık bu yorumu :D
OHHH krepler süper, ellerinize sağlık:)
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...
1951 göçmeni ailem kaygana der. 89 göçmeni akrabalarımsa akıtma der fakat sadece isim farkı yok akıtma mayalı der ananem. daha kalın oluyor hemSizin tarif aynı bizim kaygana. Ellerinize sağlık:)
Yorum Gönder