2 Mayıs 2013 Perşembe

FRAMBUAZ'LI CHEESECAKE

Sımsıcak bir İzmir sabahından herkese günaydınlar;
   İzmir baharı görmeden yazı gördü bu aralar bir sıcak ki hava sormayın gitsin.Şimdiden pencere açık yatma modundayım.Sanırım gebeşliğim de etkisi var bu sıcaklıklarda :)) Gözüm korkmuyor değil hani nasıl geçer koca yaz !!! Allahım yardımcım olsun...
   Uzun zamandır mutfağa,yemeklere uzak kaldım.Kokular,mide bulantıları zor dönemler geçse bile vücudum ağırlaştı.11 saat çalışmanın ardından yorgunluğum eskiye göre de iki kat arttı.Tabi ki bu yüzden uzak duruyorum mutfaktan.Ama ama yemek yapmayı çok özledim...Yorulmadan koca günü mutfakta geçirmeyi özledim de göbişim büyüdükçe belim ağrıyor ve ayakta fazla kalamıyorum malesef.:((( Az kaldı diyorum oğluşumuzu  kucağımıza almaya tam 4,5 ay kaldı kısmetse.Yarısı bitti çok şükür.Rabbim sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin inşallah ...
  Geçtiğimiz hafta halam altın günü olduğu için cheesecake yapmak istediğini söyledi.Bende seve seve yaparız dedim.Kendi mutfağıma girmesem de halamın mutfağında döktürdüm:))) Çünkü ben oturdum malzemeler elime geldi.Ben sadece karıştırdım:)))) Çok kolay oldu.Hiç yorulmadan:))) 3 saatte 2 adet cheesecake hazırdı.Tabi yaptığımız sohbet koyu olmasaydı daha da çabuk biterdi.:))Halam ve kuzenim frambuazlı istedikleri için bu denemem frambuazlı oldu.Gayet başarılı bir lezzet çıktı ortaya.Bir sonra ki gün güzel yorumları alınca halamdan yüzümde güller açtı yani:) İşte tarif;)


Malzemeler:

Bisküvili Karışım İçin:

* 50 gr. tereyağı
* 3 çorba kaşığı süt
* 1 paket burçak bisküvi
* 1 paket pötibör bisküvi
* 2 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz
* 1 çay kaşığı tarçın

Labneli Karışım İçin:

* 600 gr. Labne Peyniri (3 kutu)
* 1 kahve fincanı krema
* 4 adet yumurta
* 1 çay bardağı toz şeker
* 1 çorba kaşığı (tepeleme) un

Frambuazlı Sos İçin:

* 1 su bardağı su
* 1 çay bardağı toz şeker 
* 2 çorba kaşığı (tepeleme) nişasta
* 1 su bardağı frambuaz
* Nişastayı ezmek için 1 çay bardağı su (küçük çay bardağı)

Yapılışı:


Bisküvili karışım için biküvileri robotta toz haline getiriyoruz.Tereyağı eritip bisküvilerin üzerine ekliyoruz.Süt,ceviz ve tarçını da ekleyip karıştırıyoruz.22-24 cm çaptaki kelepçeli kalıbın içine bastırarak yayıyoruz.Buzlukta 10 dakika kadar bekletiyoruz.Labneli karışım için yumurta ve şekeri mikserle çırpıyoruz.Labne,krema ve unu ekliyoruz.Bir kaç dakika daha çırptıktan sonra bisküvili karışımın üzerine döküyoruz.Önceden ısıtılmış 160 C fırında 45-50 dakika kadar pişiriyoruz.Pişince fırında alıp soğumaya bırakıyoruz.Frambuazlı sos için 1 su bardağı frambuazı bir tencereye alıp üzerine 1 çay bardağı şeker ile yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Diğer tarafta 1 yemek kaşığı nişastayı 1 çay bardağı su ile inceltip,ip gibi meyvelerin üzerine akıtıp bir taraftan da karıştırıyoruz.Koyulaşınca ateşten alıyoruz.Arada karıştırarak soğumasını sağlıyoruz.İyice soğuduğu zaman cheesecake'in üzerine döşeyip üzerini streç film ile kaplıyoruz.Üzerini çatal ile 1-2 yerinden delip ve buzdolabında 1 gece bekletiyoruz.Soğuk servis ediyoruz.


Afiyet olsun.


9 yorum:

Fatosca Tadlar dedi ki...

Günaydın canım,
Evet sıcaklar bastırdı hemen. Allah yardımcın olsun, inşallah sağlıkla mutlulukla yavrunu kucağına almanı diliyorum. İnanılmaz bir mutluluk. Allahım o günleri göstersin inşallah. Annelik çok güzel bir duygu, çok başka birşey :))
Cheesecake'e gelince tam benlik. Bayıldım, ellerine sağlık canım benim. Frambuazlıda nefis olmuştur.
Hayırlı doğumlar diliyorum canım.
Öpüyorum çok, görüşmek dileğiyle, sevgiler :))

zeymurancafe dedi ki...

bende hep zor bır hamılelık donemı geçirdim her şey cok kötü gelıyordu bana hele kı mutfak hıc gorılmemesı gereken yer buzdolabın asla açılmamalıydı ama en zor donemler 5. aya kadar olan donem sen sıkıntılı donemı atlatmıssın onlar sağlıkla buyusunler de butun bu sıkıntılar unutuluyor cheesecakeye gelince nefıs gorunuyor ,harika...

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Amanın gobuşle ne lezzetler dokturmuş .Ellerine saglıkta elimi uzatıp alaydım bir dilimcik :)

herşey tadında dedi ki...

ellerine sağlık canım nefis görünüyor kıvamı tam tutmuş;)
hamileliğin hayırlı olsun çok az kalmış
hadi bakalım allah sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin inşallah oğlunu şükür bir oğlan olcak şu blogda herkes ya kız doğurdu yada kıza hamile ilk senin oğlanı duydum yani maşallah nazar boncuğu olsun;))

Unknown dedi ki...

Ahh benim cü hamileliğim inanılmaz zordu.9 ay mide bulantısı ve önce düşüm sonra erken doğum tehlikesi derken geçti giti:)
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım:)
Cheesecake muhteşem görünüyor.
Ellerine sğalık.

TuruncuTatlar dedi ki...

nefis görünüyor ellerine sağlık sevgiler..

Bak Bu Harika dedi ki...

hiç chesecake yapmadım ben gözümde büyüyor nedense:) Sizi izlemeye aldım. Ben de bloğuma beklerim.

www.bakbuharika.com

ebrununmutfagindan dedi ki...

Franbuaz olan hiçbirşey kötü olmaz bu tarifte enfes görünüyor ve leziz ellerinize sağlık sevgiler

Nigar SARGIN dedi ki...

Çok teşekkür ederim Ebru hanım sevgilerimle ;)