Mesai arkadaşım ve ailesi için yaptığım mini kumpir tarifi var şimdi sırada.Tarifini Yasemin Mutfakta 'dan aldığım pratik,lezzetli mini kumpirleri tarifteki gibi muffin kalıplarına değilde daha doyurucu olması için borcam kaselere koydum.Yasemin hanım'ında yazdığı gibi ılık daha güzel olduğu için fırında en düşük derecede 5-10 dakika bekletip ketçap ve mayonez ile süsleyip servis ettim.
Malzemeler:
- 5 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı tereyağ (küçük küçük doğranmış)
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- 3-4 adet sosis
- Mayonez
- Ketçap
- Tuz
Yapılışı:
Patatesleri iyice haşlayıp soyduktan sonra patates ezici yada çatalla eziyoruz.İçine tereyağını ve tuzu ilave edip iyice karıştırıyoruz.(Hamur gibi yoğurabilirsiniz.)Karışımdan her kaseye 2-3 yemek kaşığı dolusu patates karışımından koyun. Kaşığın arkası ile patatesin üzerini düzleyip parmağınız ile ortasını havuz şeklinde açın.Havuzlara arzu ettiğiniz miktarda garnitür,mısır,sosis doldurun.Bu şekilde tüm kaseleri garnitürle doldurun. En son üstlerine biraz daha tuz serpiştirin.Servis yapmadan hemen önce ketçap ve mayonez ile kumpirlerinizi süsleyin.
Afiyet olsun..
3 yorum:
mmmm:)enfess görünüyor bu lezzetinizde...
ellerine sağlık canım..
minicik bir öneride bulunacağım size...
yorum ayarlarından,kelime doğrulamayı kaldırırsan,sana çok yorum ulaşaktır...
kolaylıklar diliyorum...
sevgiler...
Çok teşekkür ederim bu öneriniz için ayşegül hanımcım blogcu olmayan arkadaşlarım yorum yapamıyorlardı:))) Hemen dikkate alıp gerekli ayarları yaptım.Sevgiyle kalın;)
meze tariflerine bakarken sizin tariflerinize denk geldim gerçekten hepsi harika gözüküyor. sunumunuz da çok güzel... eminim tarifleriniz gibi elinizde çok lezzetlidir...
Yorum Gönder