9 Şubat 2011 Çarşamba

MOZAİK PASTA

     Mozaik Pastayı sevmeyenimiz yoktur sanırım.Kolayca hazırlanan bu lezzetli pasta yaz kış buzluklardan eksik olmaz.Aniden gelen misafirlerinize canınız tatlı birşey çektiğinde ikram olarak hazırlanabilecek en basit tariflerden biridir.
  Yılların eskimeyen bu tarifini aklıma gelmişken yazmak istedim.Benimde yıllar önce okuldaki yerli malı haftası için okula götürdüğüm ikramların başında gelirdi.Şekil itibariyle canım kuzeniminde ''Sucuk Tatlısı'' ismini taktığı bu tatlının tadını uzun yıllar geçsede eminim başka hiç bir tatlıda bulamayacağız.

Malzemeler:

•    2 paket petibör bisküvi
•    125 gr. margarin
•    3 su bardağı süt
•    6 yemek kaşığı kakao
•    2 su bardağı şeker
•    1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Yapılışı:

  Margarini eritin. Kakaoyu ekleyin. Şeker ve sütü ilave ederek puding kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca kapatın ve ılınmaya bırakın. Bir kaba bisküvileri kırın ve cevizleri ekleyin. Sos soğumadan ekleyin ve karıştırın. Streç filme sarıp rulo şekli verin. 3-4 saat beklettikten sonra, dilimleyerek servis yapın. 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: