9 Şubat 2011 Çarşamba

SÜTLÜ BÖREK

   Börek yapmayı çok severim ama yufka açmayı bilmiyorum diyorsanız çay saatlerimize, keyifli kahvaltılarımıza eşlik edicek bu nefis tarifi denemenizi öneriyorum.Tarif canım anneme ait.Hazır yufka börekleri her ne kadar elde açılmış hamurdan yapılan börekler kadar lezzetli olmasada anneciğimin sütlü börek tarifi bu fikrimi tamamen yok etti.Şu aralar ani bastıran misafirlerim için hem pratik hem lezzetli benim favori tariflerim arasında.Annemin ellerine sağlık:)



Malzemeler:

•    6 adet hazır yufka
•    2 yumurta
•    1 su bardağı yoğurt
•    2 kaşık sıvıyağ
•    2 su bardağı süt
•    1 çay bardağı zeytinyağı
•    Beyaz peynir
•    1 çimdik karbonat

Yapılışı:

Bir adet yufka yağlanmış fırın tepsisine serilir. Kenarları dışına sarkacak tabi. Derin bir kapta yumurta, süt, zeytinyağı ve karbonat çırpılır. Beyaz peynir iyice ufalanır. Sırasıyla 1 kata yumurtalı karışım üzerine yufka, diğer kata peynir serpilerek yufkalar üstüste büzülerek konur. Tepsiden sarken yufkanın kenarları üstüne kapanır. En üste ise yumurta ve yoğurt çırpılarak sürülür. Fırına vermeden önce sıvıyağ gezdirilir. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.

 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: