Bugün içimde bir sıkıntı var...:((( Allahım hayra çıkarsın.Yazmak ve yazmamak arası gidip geliyorum sabahtan beri.Üzerimdeki bu ağırlığı atmalıyım diyerek koyuluyorum tarifimi yazmaya...
Benim çoğu akşam kurtarıcı yemeğimdir.Bol soğanlı kavurmanızı tavsiye ederim.
Malzemeler:
- Yarım kg tavukciğeri
- 2 büyük boy soğan
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- kimyon
Yapılışı:
Öncelikle ciğerler iri doğranır ve yıkanır. Teflon tavaya alınır. Suyunu salıp çekene kadar bir süre pişirilir. Daha sonra zeytinyağı eklenir,halka halka doğranan soğanlar da eklenip iyice kavrulur. En son baharatları eklenir. İyice piştikten sonra sıcak servis edilir.
Afiyet olsun.
28 yorum:
Bi ara ben de çok sık yapıyordum çok pratik geliyordu bana da .
Yanına pilav ve havuç salatası yok yakışıyor..
Ellerine sağlık....
hayırdır de hayır olsun canım.kalbini bozma öyle.ciğer yemiyorum ama yiyenlere afiyet olsun.ellerine sağlık.öpüyorum.
İnşallah hayır olur sevda hanımcım:(( Teşekkür ederim;)Sevgiler..
Kesinlikle yıldız hanım:)) Çalışan bayanlar olarak kurtarıcımız..Teşekkür ederim;))
canım hayır olsun inşallah:))ben daha çok arnavut ciğeri yapıyorum tavuk denemedim ellerine sağlık afiyetle
Yanına patates kızartması da varsa insan daha ne ister:)))
Ellerine sağlık canım.
Rabbim gönlüne ferahlık versin..
Çok nefis gözüküyor canım, bizimkiler de çok yapar ama ben nedense sevemedim. :)) ellerine sağlık...
Ayrıca canım arada hepimize oluyor ,bi ılık duş al biraz dua oku ıyı gelır :)öpüyrum
Çoğu insan sevmez tavuk ciğeri ama bence çok lezzetli olur. Yanında mutlaka pilav olmalı tabi:)
hayır olsun inş,iyi düşün iyi olsun kötüye yorma
ciğer hiç pişmez bizim evde ben sevmedğimden pişirmiyorum çocuklarda haliyle sevmemiş oldular
lutenitsa blogunun ismi kahvaltı için yapılan bir yiyeceğein ismi dimi?
eşimde bulgaristan göçmeni oradan biliyorum
ellerıne saglıkkk ....goruntusu bellı edıyor lezetını..
http://tatlczeynep.blogspot.com/
gayett iştah açıcı ve besleyici. ellerine sağlık.
Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...
Elinize sağlık merhaba yemek harika ben de çok severim tavuk ciğerini.Ayrıca biz de Bulgaristan ve Yunanistaan göçmeniyiz kökenler aynı yani sevgiler...
mutfakta1inci.blogspot.com
Ben de bol soğanlı severim,ellerine sağlık canım,arada sırada kasvet kaplar insanı kendini başka işlerle meşgul etmek iyi gelir,sevgiler:)
çok leziz görünüyor.
her şerde bir hayır vardır diyorum sıkma canını:)
ben hep dana ciğeri yerdim senden duya duya duya bende denedim tadı çok güzel ama keşke satarlarken sadece tavuğun ciğerini koysalar içine yüreği filan karıştırmasalar :)
Baharım teşekkür ederim canım mutlaka dene çok hafif ve lezzetli:)
Sevgili papatya prensesim yemede yanında yat derim:)))Amin inşallah çok teşekkür ederim güzel yorumun için.
Şulecim neden sevmedin?? Çok lezzetli bence:)) Teşekkür ediyorum,kocaman öpüyorum.
Ahucum evet çoğu sevmez ama bence dana ciğerinden daha yumuşak,hafif ve lezzetli:))Pilavsız olurmu gelsin kilolar;)
Mukocum amin canım inşallah...Ciğer sevilmezmi kan yapar hemde çok besleyici bol bol yedir çocuklarına:))Evet canım kahvaltı için yapılan bir tür salça.Tarifi mevcut canım sayfamda.Balkanlarda herkes bilir.
Sevgiyle kal.
Sevgili Tatlıcı Zeynep,
Kahve dükkanı,
Mutfakta 1 inci,
Kardeşim,
Güzel yorumlarınız için çok ama çok teşekkür ederim.Hemşehrilerime selam olsun.
Sevgiyle kalın.
Sevgili erguvan vaktim,
teşekkür ederim.Böyle güzel yorumlar alınca içim rahatladı,ferahladı.Çok ama çok teşekkür ederim.Kocaman öpüyorum.Sevgiler
Sunam yüreksiz olmasından yanayım ama malesef ayıklamıyorlar işte:(( Bak sayemde ne güzel sağlıklı besleniyorsunuz ailecek afferim bana:))
Ayy bilmiyorum canım yaa :(( nazlı bir gelinim sanırım ben :))
:)) Gelinler nazlı olur tatlım haksızmıyım=))
Ciğerlere karşı hep bir ön yargım vardı benim Edirne'de yiyene kadar . Ellerinize sağlık
:)) Teşekkürler elif hanımcım.
tavuk ciğeri illa yürekle mi satılır? eğer öyle satılıyorsa kalplerini nasıl ayırabiliriz acaba?
Yorum Gönder