22 Eylül 2011 Perşembe

İNCİRLİ KURABİYE

  Çay saatleriniz için ve özel günlerinizde hazırlayacağınız ikramlarınız için ayrıca çocuklarınızın da çok seveceği,tadına doyamayacağınız bir kurabiye tarifi paylaşmak istiyorum.Gerçekten muhteşem bir lezzet.Deneyin pişman olmayacaksınız.İşte bu lezzetin tarifi;)



  Veee bu lezzetli kurabiye tarifimi sevgili blogger arkadaşım "gelibolu17" nin "çay,kahve bahane" etkinliğine gönderiyorum.


Malzemeler:

Hamur: 

125 gr. tereyağ veya margarin 
65 gr. tozşeker 
1 yumurta
1 adet vanilya
250 gr. un 
1adet kabartma tozu
1 tutam tuz 

İç malzeme:

8-10 adet kuru incir 
30 gr. ince dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı Kayısı reçeli 
1 tatlı kaşığı tarçın 


Yapılışı:

  Hamur için yumurtayı hafif çatalla çırpın. Unu eleyin ve kabartma tozunu katın. Diğer malzemeleri de katarak mikserin hamur uçları ile çırpın ve birbirine yedirerek bir kurabiye hamuru elde edin. Biraz yumuşak bir hamur elde etseniz bile endişelenmeyin. Pişerken yayılma yapmıyor. (hamur mümkün olduğunca yumuşak olsun) Hamuru streçleyip buzdolabına kaldırın. İç dolgu için incirleri kuşbaşı doğrayın (mümkün olduğunca ince doğrayın yoksa rondoda sorun çıkabilir). Diğer malzemeleri de koyup blender yardımı ile püre haline getirin. Buzdolabından hamurunuzu alıp 12 eşit parçaya bölün. Un yardımı ile hafifçe avucunuzda açın ve dolgu malzemesinden 1 dolu tatlı kaşığı kadar malzeme koyup kapatın. Hafifçe yuvarlayıp yağlı kağıt kaplı tepsinize dizin.Önceden ısıttığınız fırınınızda yaklaşık 20 dk. pişirin.Soğuduktan sonra servis edin.

4 yorum:

pembe kekik dedi ki...

Kayısı reçeli yerine bal koysam olur mu acaba,çok güzel bir tarif ellerine sağlık:)

gelibolu17 dedi ki...

canım ellerine sağlık,çok teşekkürler,güzel tarifin şimdi yayında,gene bekliyorum,sevgiler,selamlar olsun :)

Nigar SARGIN dedi ki...

Teşekkür ederim sevgili blogger arkadaşım.Olabilir tabiki denemekte fayda var;)Eğer ballısını hazırlarsan benimde haberim olsun.Sonucu merak ederim.Sevgiyle kal.

Nigar SARGIN dedi ki...

Etkinliğine yarasın o zaman canım;))Çok öpüyorum.