12 Eylül 2011 Pazartesi

SARDALYA KÖFTESİ

  Sağlıklı beslenmede en önemli besinlerin başında gelen balığı haftada bir kaç öğün tüketmemiz gerektiği bilincinde olsam da birinci tercihim Tavuktan yana oluyor her zaman:)


  Balıkla aramın çok iyi olmamasına rağmen anneciğimin sardalya köfte tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.:))))


Malzemeler:

  • 1 kg sardalya
  • Tuz
  • Un
  • 2 adet yumurta

Kızartmak için;
  • Sıvıyağ

  Yapılışı:
  Sardalyaların kafalarını koparıp,içlerini baş parmağımızla temizliyoruz.Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getirdikten sonra iyice yıkıyoruz.
Yumurtaları derin bir kapta çırpıyoruz.Bir kaba un ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
Tavaya sıvıyağı ekleyip kızdırıyoruz.Sardalyaların iç kısımlarını birbirine yapıştırıp önce una sonra yumurtaya
bulayıp iki tarafıda kızarınca havlu kağıt serdiğimiz servis tabağına alıyoruz.Sıcak yada ılık servis ediyoruz.
Afiyet olsun.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Anne tarifleri her zaman favorimdir..
Balık severim ama köftesini yapmak kısmet olmadı..
İlk fırsatta denicem inşAllah..
Sevgilerimle..

Nigar SARGIN dedi ki...

Merhaba zeliha hanım evet annemin favori tariflerindendir.Balığı nadir yiyen ben çok seviyorum bu tarifi miss gibi kılçıksız yanında da salata yemede yanında yat :))) Mutlaka deneyin.İzmirden kocaman sevgiler;)