Geçtiğimiz haftasonu annemler için hazırladığım patlıcan musakkayı,kırmızı et yerine daha sağlıklı olduğunu düşündüğüm tavuk etiyle hazırladım bu defa.Daha hafif oldu.Kırmızı etle aramın olmaması her yemeği tavuk etiyle denememe neden olsada yemeklerden sonra sığınamama derdimiz yok artık.Buzdolabında soda şişeleride aramıyoruz.Biz böyle daha çok sevdik.Denemenizi tavsiye ediyorum.İşte tarif;
Malzemeler;
- 3 adet patlıcan
- 2 kaşık zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan
- 3 adet domates
- 250gr Tavuk kıyması
- 5 adet yeşil biber
- 1.5 su bardağı et suyu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz,kimyon,karabiber ve pulbiber
Yapılışı:
Patlıcanları alaca soyup halka halka doğruyoruz.Tuzlu suda 10-15 dakika beklettikten sonra yıkayıp kenara alıyoruz.Soğanı yemeklik doğrayıp harcın hazırlanacağı tencereye zeytinyağı ekleyip soğanları orta ateşte kavuruyoruz.Üzerine doğranmış sivri biberlerimizi ekliyoruz.Daha sonra kıymayıda ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz.Salçayı ve domatesleride kavrulan harcımıza ekliyoruz.Bir süre kavurduktan sonra et suyunu,tuz ve baharatları ekleyip kısık ateşte biraz pişiriyoruz.Diğer yanda halka halka doğradığımız patlıcanları tost makinasında arkalı önlü biraz kızartıyoruz.(Tüm tariflerde yağda kızartılıyor fakat,ağır olduğundan tostta pişmesi benim tercihim).Kızarttığımız patlıcanları borcama diziyoruz.Pişen harcımızıda patlıcanların üzerine döküp önceden ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder